Banános pohárkrém

Egyszerű, finom és egészséges: banános-mogyoróvajas joghurtos parfé

Ez a banános-mogyoróvajas joghurtos parfé finom és tápláló reggeli vagy uzsonna, amely az érett banán természetes édességére támaszkodva krémes, ízletes alapot teremt. A banán és a mogyoróvaj kombinációja klasszikus párosítás, amely egészséges zsírokat és egy kis fehérjét is biztosít. Ez az egyszerű parfé remek módja a nap indításának vagy a délutáni felfrissülésnek!


Hozzávalók


  • 1 érett banán
  • ⅛ teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál természetes mogyoróvaj
  • 65 g alacsony zsírtartalmú, natúr görög típusú, szűrt joghurt
  • 1 evőkanál sótlan pörkölt földimogyoró

Elkészítés

1. lépés: Szeleteljünk fel 1 banánt és ezek felét tegyük egy kis tálba vagy üvegbe.

2. Szórjuk meg a fahéjjal, majd egy villa hátuljával pépesítsük.

3. A tetejére tegyünk 1 evőkanál mogyoróvajat, majd rétegezzük rá a joghurtot. A tetejére tegyük a maradék banánszeleteket és 1 evőkanál mogyorót.