
Egyszerű, finom és egészséges: banános-mogyoróvajas joghurtos parfé
Ez a banános-mogyoróvajas joghurtos parfé finom és tápláló reggeli vagy uzsonna, amely az érett banán természetes édességére támaszkodva krémes, ízletes alapot teremt. A banán és a mogyoróvaj kombinációja klasszikus párosítás, amely egészséges zsírokat és egy kis fehérjét is biztosít. Ez az egyszerű parfé remek módja a nap indításának vagy a délutáni felfrissülésnek!
Hozzávalók
1 érett banán- ⅛ teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál természetes mogyoróvaj
- 65 g alacsony zsírtartalmú, natúr görög típusú, szűrt joghurt
- 1 evőkanál sótlan pörkölt földimogyoró
Elkészítés
1. lépés: Szeleteljünk fel 1 banánt és ezek felét tegyük egy kis tálba vagy üvegbe.
2. Szórjuk meg a fahéjjal, majd egy villa hátuljával pépesítsük.
3. A tetejére tegyünk 1 evőkanál mogyoróvajat, majd rétegezzük rá a joghurtot. A tetejére tegyük a maradék banánszeleteket és 1 evőkanál mogyorót.
Még több mogyoróvajas recept: 3 összetevőből álló mogyoróvajas sütik receptje
Nyitókép: Shutterstock