Karamellás-mogyorós sajttorta világos háttéren

Gyors és sütés nélküli: mogyoróvajas torta

Akár kenyérre, akár banánra kenve vagy egy sütemény töltelékeként, a mogyoróvajjal nem lehet félrelőni. Mi most egy sütés nélküli mogyoróvajas torta receptet hoztunk, így annak elkészítéséhez a meleg nyári napok sem állhatnak az útjába.

Hozzávalók

  • 10 egész Graham keksz
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál vaj, olvasztott

Töltelék és feltét

  • 4,75 dl tejszín
  • 65 g cukor
  • 2 teáskanál tiszta vaníliakivonat
  • 310 g darabos mogyoróvaj
  • Csipetnyi fahéj
  • 125 g mézzel pörkölt mogyoró, durvára vágva

Elkészítés

1. Egy konyhai robotgép táljában pépesítsük a graham kekszet, amíg finom morzsává nem válik. A morzsát tegyük át egy tálba, és adjuk hozzá a cukrot és az olvasztott vajat. Addig keverjük, amíg a morzsa meg nem nedvesedik.

2. Nyomkodjuk a Graham-kekszes keveréket egy piteformába, hogy kéreg alakuljon ki belőle végig, körben és vigyük fel az oldalára és a forma szélére. Erősen nyomkodjuk meg, hogy a kéreg egyenletes legyen, majd tegyük be a mályhűtőbe 30 percre.

3. A töltelékhez egy elektromos keverőgép táljában, habverővel verjük habosra a tejszínt. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát, és folytassuk verjük közepes habbá.

4. Vegyük ki a tejszínhab felét, az megy majd a pite tetejére. A tálban maradt másik rész habhoz adjuk hozzá a mogyoróvajat és a fahéjat, és addig verjük, amíg jól össze nem keveredik.

5. Öntsük a mogyoróvajas krémet a fagyasztott pitetésztára, és egy spatulával simítsuk el.

6. A mogyoróvajas krém tetejére tegyük a félretett tejszínhabot, és díszítsük mogyoróval.

7. Tegyük a pitét a fagyasztóba legalább 2 órára, amíg elég szilárd ahhoz, hogy felszeletelhessük, de akár egy éjszakán át is pihentetjük ott. A tálalás megkönnyítése érdekében hagyjuk a pitét 10 percig szobahőmérsékleten állni, mielőtt felszeleteljük.

(Purewow)

Nyitókép: Shutterstock