Gyors és sütés nélküli: mogyoróvajas torta
Hozzávalók
- 10 egész Graham keksz
- 3 evőkanál cukor
- 4 evőkanál vaj, olvasztott
Töltelék és feltét
- 4,75 dl tejszín
- 65 g cukor
- 2 teáskanál tiszta vaníliakivonat
- 310 g darabos mogyoróvaj
- Csipetnyi fahéj
- 125 g mézzel pörkölt mogyoró, durvára vágva
Elkészítés
1. Egy konyhai robotgép táljában pépesítsük a graham kekszet, amíg finom morzsává nem válik. A morzsát tegyük át egy tálba, és adjuk hozzá a cukrot és az olvasztott vajat. Addig keverjük, amíg a morzsa meg nem nedvesedik.
2. Nyomkodjuk a Graham-kekszes keveréket egy piteformába, hogy kéreg alakuljon ki belőle végig, körben és vigyük fel az oldalára és a forma szélére. Erősen nyomkodjuk meg, hogy a kéreg egyenletes legyen, majd tegyük be a mályhűtőbe 30 percre.
3. A töltelékhez egy elektromos keverőgép táljában, habverővel verjük habosra a tejszínt. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát, és folytassuk verjük közepes habbá.
4. Vegyük ki a tejszínhab felét, az megy majd a pite tetejére. A tálban maradt másik rész habhoz adjuk hozzá a mogyoróvajat és a fahéjat, és addig verjük, amíg jól össze nem keveredik.
5. Öntsük a mogyoróvajas krémet a fagyasztott pitetésztára, és egy spatulával simítsuk el.
6. A mogyoróvajas krém tetejére tegyük a félretett tejszínhabot, és díszítsük mogyoróval.
7. Tegyük a pitét a fagyasztóba legalább 2 órára, amíg elég szilárd ahhoz, hogy felszeletelhessük, de akár egy éjszakán át is pihentetjük ott. A tálalás megkönnyítése érdekében hagyjuk a pitét 10 percig szobahőmérsékleten állni, mielőtt felszeleteljük.
(Purewow)
Nyitókép: Shutterstock