Mogyoróvajas édesség, ami a Reese's-re hasonlít

Isteni finom mogyoróvajas desszert, ha szereted a Reese's  édességet

A Reese’s egy amerikai édesség márka, mely fő attrakciója a mogyoróvajas, roppanós tejcsokoládé korong. Ezt a mogyoróvajas desszertet azonban itthon csak kulinárisokban kaphatjuk meg, de mi most elhoztuk a receptjét, amit otthon bármikor elkészíthetünk, hogy egy szelet Amerikát kapjunk.


Az édesség csak pár hozzávalót igényel, ami már simán lehet, hogy amúgy is van otthon. Mindenesetre ezek a hozzávalók sokáig elállnak a kamránkban, vagy a hűtőnkben és tökéletes hűsítő finomság készülhet belőlük a közelgő meleg napokra.

Hozzávalók:

A csokoládé réteghez:

  • ¾ csésze csokidarabka
  • 2 teáskanál kókuszolaj

A mogyoróvajas réteghez:

  • ½ csésze természetes mogyoróvaj
  • 1 evőkanál méz vagy tiszta juharszirup
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • ½ csésze ropogós rizspehely

Elkészítés:

1. Béleljünk ki egy 12 darabos muffinformát szilikon- vagy papírbetétekkel.

2. Egy kis tálban olvaszd meg a csokoládédarabokat és a kókuszolajat a mikrohullámú sütőben 30 másodperces lépésekben, amíg a csokoládé megolvad és simává nem válik, összesen 1-2 percig. Ezután keverjük össze, hogy összeálljon.

3. Az olvasztott csokoládét egyenletesen oszlassuk el a kibélelt muffinformákban, egy kanál segítségével, hogy teljesen befedje az alját és körülbelül ⅓ hüvelykkel feljebb az oldalát. Ezután tegyük a muffinformát a fagyasztóba 5-10 percre, hogy a csokoládé megdermedjen.

4. Egy másik tálban olvaszd meg a mogyoróvajat, a mézet és a kókuszolajat a mikrohullámú sütőben, amíg a keverék kissé megolvad és folyós nem lesz, 15-20 másodpercig. Adjuk hozzá a ropogós rizspelyhet, és keverjük össze.

5. Vegyük ki a muffinformát a fagyasztóból, és kanalazzunk körülbelül 1½ teáskanálnyi mogyoróvajas keveréket minden egyes csészébe. Tegyük vissza a fagyasztóba, hogy körülbelül 30 perc alatt megszilárduljon.

MEGJEGYZÉS: A desszert a hűtőszekrényben legfeljebb 1 hétig, vagy a fagyasztóban legfeljebb 1 hónapig tárolható. Ha lefagyasztjuk, fogyasztás előtt 5-10 perc alatt olvasszuk fel.

Nyitókép: Shutterstock