Isteni finom mogyoróvajas desszert, ha szereted a Reese's édességet
A Reese’s egy amerikai édesség márka, mely fő attrakciója a mogyoróvajas, roppanós tejcsokoládé korong. Ezt a mogyoróvajas desszertet azonban itthon csak kulinárisokban kaphatjuk meg, de mi most elhoztuk a receptjét, amit otthon bármikor elkészíthetünk, hogy egy szelet Amerikát kapjunk.
Az édesség csak pár hozzávalót igényel, ami már simán lehet, hogy amúgy is van otthon. Mindenesetre ezek a hozzávalók sokáig elállnak a kamránkban, vagy a hűtőnkben és tökéletes hűsítő finomság készülhet belőlük a közelgő meleg napokra.
Ez is érdekelhet: Te is elkészítheted Károly király koronázási pitéjét - recept
Hozzávalók:
A csokoládé réteghez:
- ¾ csésze csokidarabka
- 2 teáskanál kókuszolaj
A mogyoróvajas réteghez:
- ½ csésze természetes mogyoróvaj
- 1 evőkanál méz vagy tiszta juharszirup
- 1 evőkanál kókuszolaj
- ½ csésze ropogós rizspehely
Elkészítés:
1. Béleljünk ki egy 12 darabos muffinformát szilikon- vagy papírbetétekkel.
2. Egy kis tálban olvaszd meg a csokoládédarabokat és a kókuszolajat a mikrohullámú sütőben 30 másodperces lépésekben, amíg a csokoládé megolvad és simává nem válik, összesen 1-2 percig. Ezután keverjük össze, hogy összeálljon.
3. Az olvasztott csokoládét egyenletesen oszlassuk el a kibélelt muffinformákban, egy kanál segítségével, hogy teljesen befedje az alját és körülbelül ⅓ hüvelykkel feljebb az oldalát. Ezután tegyük a muffinformát a fagyasztóba 5-10 percre, hogy a csokoládé megdermedjen.
4. Egy másik tálban olvaszd meg a mogyoróvajat, a mézet és a kókuszolajat a mikrohullámú sütőben, amíg a keverék kissé megolvad és folyós nem lesz, 15-20 másodpercig. Adjuk hozzá a ropogós rizspelyhet, és keverjük össze.
5. Vegyük ki a muffinformát a fagyasztóból, és kanalazzunk körülbelül 1½ teáskanálnyi mogyoróvajas keveréket minden egyes csészébe. Tegyük vissza a fagyasztóba, hogy körülbelül 30 perc alatt megszilárduljon.
MEGJEGYZÉS: A desszert a hűtőszekrényben legfeljebb 1 hétig, vagy a fagyasztóban legfeljebb 1 hónapig tárolható. Ha lefagyasztjuk, fogyasztás előtt 5-10 perc alatt olvasszuk fel.
Nyitókép: Shutterstock
(Pure Wow)