Imádni fogod ezt a sütés nélküli avokádó torta receptet
Vegán, hűsítő, nyári. Ez a sütés nélküli avokádó torta recept garantáltan a család kedvence lesz a nyáron.
Az avokádó és a lime egy egészen új felhasználási módját mutatjuk most meg, amivel garantáltan leveszed a lábáról a családot és a vendégeket is.
Ez is érdekelhet: Mindössze pár dolog szükséges hozzá: készíts cseresznyelekvárt!
Hozzávalók
A kekszes alaphoz:
- 9 téglalap alakú keksz
- 5 evőkanál kókuszolaj, megolvasztva
- ¼ csésze barna cukor
- ½ teáskanál tengeri só
A krémhez:
- 2 érett avokádó
- 8 kanál vegán, vagy sima krémsajt
- ⅔ csésze porcukor
- ⅓ csésze frissen facsart lime leve
- 2 lime héja
- Lime szeletek, a tálaláshoz
Elkészítés
1. Béleljük ki egy tapadásmentes tortaforma alját, kör alakú sütőpapírral.
2. Készítsük el a kekszes alapot: Adjuk a kekszet, a kókuszolajat, a barna cukrot és a sót egy konyhai robotgépbe, és daráljuk össze, amíg morzsás állagot nem kapunk. Tegyük át a keveréket az előkészített tortaformába, és egy mérőpohár aljával nyomkodjuk erősen az aljára és az oldalára. Fagyasszuk fél óráig.
3. Készítsük el a tölteléket: Helyezzük turmixgépbe az avokádót, a vegán krémsajtot, a porcukrot, a lime levét és a lime héját, majd keverjük krémesre.
4. A tölteléket egyenletesen oszlassuk el a krémes alapon, és a tortát egy éjszakán át hűtsük a hűtőben. Tetszés szerint lime-szeletekkel és tejmentes tejszínhabbal díszíthetjük.
Nyitókép: Shutterstock
(Pure Wow)