Házi készítésű mogyoróvajas süti

3 összetevőből álló mogyoróvajas sütik receptje

Ezek a mogyoróvajas sütik mindössze három 3 hozzávalót igényelnek, és összesen 20 perc alatt elkészülnek.

Bár az alábbi recept már eleve természetesen tej- és gluténmentes, de megpróbálhatjuk vegánná tenni a sütiket lenmaggal (egy evőkanál lenmagot két evőkanál vízzel összekeverni és öt percig pihentetni). A mogyoróvajat pedig más dióvajra is cserélhetjük.

Hozzávalók

  • 258 g mogyoróvaj (lehetőleg cukor hozzáadása nélkül)
  • 150 g kristálycukor
  • 1 nagy tojás

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a mogyoróvajat, a cukrot és a tojást. Elektromos keverővel vagy kanállal keverjük össze, amíg sima és krémes lesz. Kanalazzuk és sodorjuk a tésztát kis golyókká (körülbelül 18 darabot kell kapnunk), és rendezzük el őket a sütőlapokon. Egy villa hátuljával lapítsuk el az egyes golyókat, kereszt alakban.

3. Süssük a sütiket, amíg megdermednek, és a széleiken éppen csak aranybarnára sülnek, 9-10 percig.

4. Hűtsük a sütiket a sütőlapon kb. 2 percig, mielőtt egy hűtőrácsra helyezzük őket, hogy teljesen kihűljenek.

(Purewow)

Nyitókép: Shutterstock