3 összetevőből álló mogyoróvajas sütik receptje
Bár az alábbi recept már eleve természetesen tej- és gluténmentes, de megpróbálhatjuk vegánná tenni a sütiket lenmaggal (egy evőkanál lenmagot két evőkanál vízzel összekeverni és öt percig pihentetni). A mogyoróvajat pedig más dióvajra is cserélhetjük.
Hozzávalók
- 258 g mogyoróvaj (lehetőleg cukor hozzáadása nélkül)
- 150 g kristálycukor
- 1 nagy tojás
Fotó: Shutterstock
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a mogyoróvajat, a cukrot és a tojást. Elektromos keverővel vagy kanállal keverjük össze, amíg sima és krémes lesz. Kanalazzuk és sodorjuk a tésztát kis golyókká (körülbelül 18 darabot kell kapnunk), és rendezzük el őket a sütőlapokon. Egy villa hátuljával lapítsuk el az egyes golyókat, kereszt alakban.
3. Süssük a sütiket, amíg megdermednek, és a széleiken éppen csak aranybarnára sülnek, 9-10 percig.
4. Hűtsük a sütiket a sütőlapon kb. 2 percig, mielőtt egy hűtőrácsra helyezzük őket, hogy teljesen kihűljenek.
(Purewow)
Nyitókép: Shutterstock