​Ezért hagyja ki Harry herceg Károly sztároktól hemzsegő koronázási buliját

Harry herceg
Fotó: Victoria Jones - WPA Pool/Getty Images

A sussexi herceg azt üzente Károlynak, hogy nem marad a koronázási ceremóniát követő ünnepségekre.

Harry herceg kihagyja a koronázási koncertet, hogy hazarepüljön az Egyesült Államokba, néhány órával azután, hogy végignézte a ceremóniát − tudatja a Mirror.

Most a tervezőknek nem kell helyet foglalniuk Harry számára Lionel Richie, a Take That és Katy Perry részvételével megrendezett zenei eseményen. Ehelyett inkább siet Kaliforniába a családjához, hogy megünnepelje fia, Archie negyedik születésnapját.

Hetekig tartó hezitálás után a 38 éves Harry a múlt héten végül megerősítette, hogy részt vesz apja koronázásán.

Felesége, a 41 éves Meghan azonban otthon marad gyermekeikkel, Archie herceggel − akinek a koronázás napján van a születésnapja −, és Lilibet hercegnővel, aki júniusban lesz kétéves. Harry tehát egyedül fog találkozni a királlyal, a királynéval és a walesi hercegi párral. Ez lesz az első alkalom, hogy látják egymást, mióta a Netflix sorozatában és memoárjában, a Spare-ben kitálalt.

A herceghez közel álló források azt is elárulták, hogy nem tervezi meglátogatni egyik jótékonysági szervezetet sem, amelyhez kötődik. Harry azonban nyáron vissza tervez térni az Egyesült Királyságba.

Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage

Egy királyi forrás elárulta:

Harry sok ide-oda huzavona után azt mondta, hogy visszatér a király koronázására, de ez csak egy futó látogatás lesz. Harry nem fog részt venni a koncerten a királyi család többi tagjával együtt, ami nagy kár, hiszen látványos műsor lesz.

Harry korai távozásának másik fontos tényezője vélhetően az, hogy elveszítette a fegyveres rendőrök éjjel-nappali védelmét, miután 2020-ban kilépett a királyi kötelékekből.

A januárban megjelent bombasztikus memoárjának népszerűsítése érdekében Harry a családjával való megbékélést ösztönözte, mondván, hogy „a labda az ő térfelükön van". De királyi források szerint annak ellenére, hogy a király szívélyes volt legkisebb fiával a látogatás előtt, a család többi tagja „kevésbé lesz elnéző".

A koncert az Egyesült Királyság történelmének új fejezetét ünnepli majd, és „a szeretet, a tisztelet és az optimizmus témái" körül forog majd.

Nyitókép: Victoria Jones - WPA Pool/Getty Images