Luxusutazás olcsóbban: útmutató a megfizethető, kényeztető nyaraláshoz

 A Titanic Mardan Hotel légifelvétele az isztambuli tájjal a törökországi Antalyában
A luxusutazásokról a finde dining ételeket felszolgáló, ötcsillagos szálloda, a komornyikszolgálat és a borsos árak juthatnak az eszünkbe. Egy luxusnyaralás lefoglalásának azonban nem kell egy kisebb vagyonba kerülnie. Akár úszómedencés lakosztályra, kényeztető spa kezelésekre vagy Michelin-csillagos étkezésre vágyunk, rengeteg olyan kedvező árú európai úti cél van, amely a minőség, a szolgáltatás és az élmények terén kiváló lehetőségeket kínál.

Családoknak és golfozóknak: Antalya, Törökország

A török Riviéra szívében található Antalya a Földközi-tenger gyöngyszemeként ismert. Közel tökéletes éghajlatával, fehér homokos strandjaival és kristálytiszta vizével könnyen érthető, hogy ez a kozmopolita város miért szerepel sok utazó luxuslistáján.

Törökországnak ezt a sarkát több tucat világszínvonalú golfpálya szegélyezi, amelyek olyan személyeket vonzanak többek között, mint Tiger Woods és Barack Obama. A lelkes rajongóknak érdemes az ötcsillagos Regnum Carya szállodában foglalni szállást, amely saját bajnokságon is részt vevő pályával rendelkezik. Akinek a golfozás nem a kedvence, kényeztető, teljes testmasszázst is választhat a helyszíni organikus spa-ban.

Egy másik tengerparti szépség, az NG Phaselis Bay a saját, puha homokján fekszik, amelyet a gyönyörű Taurus-hegység keretez. Ideális hely a luxus kikapcsolódásra vágyó családok számára. Választhatjuk a teniszezést vagy a pálmafákkal szegélyezett medence egyikénél napozhatunk, ráadásul gyerekklub is tartozik a szállodához.

Pároknak: Kréta, Görögország

Kréta már régóta mágnesként vonzza a romantikus üdülésre vágyó szerelmeseket, köszönhetően cédrusokkal szegélyezett úszó öbleinek és eldugott strandjainak. A legnagyobb görög szigetként rengeteg látnivalóval büszkélkedhet, a hegyvidéki túraútvonalaktól az Imbrosz-szurdokon át a világhírű ókori palotákig Knósszoszban.

A gyermekmentes üdüléshez a csak felnőtteknek szóló Stella Island Luxury Resort & Spa-ban érdemes szállást foglalni, ahol a privát villákhoz saját medence tartozik, idilli napozóterasszal. A különböző szolgáltatások között szerepel a napfelkeltekor tartott jógaóra és a vezetett kerékpártúrák.

Kalandoroknak: Funchal, Madeira

Esőerdővel borított hegyeivel, azúrkék vizével és szubtrópusi éghajlatával Madeira olyan, mint egy hawaii sziget. A buliközpontú Kanári-szigetekhez képest Madeira a természeti szépségéről szerzett hírnevet, amely ideális a kalandvágyó, túrázni és távoli öblöket felfedezni szerető típusok számára.

Szálljunk meg a The Cliff Bay Hotelben, egy ötcsillagos üdülőhelyen, amely egy félszigeten fekszik, a főváros, Funchal mellett. Érkezés után látogassunk el az óceánra néző gyógyfürdőbe, ahol egy privát, páros masszázs enyhíti az utazástól elgémberedett izmainkat. Az élményeket folytassuk egy finom vacsorával a Gallo d'Oro nevű, két Michelin-csillagos étteremben, ahol művészien prezentált mediterrán és ibériai stílusú ételeket szolgálnak fel.

Nászutasoknak: Ayia Napa, Ciprus

A ciprusi üdülőváros, az Ayia Napa-i nászutak két dolgot ígérnek: napfényes strandokat nappal és vibráló bulizást éjszaka. Az egykori halászfalu ma luxusszállodák egész sorának ad otthont, amelyeket pálmafákkal szegélyezett sétányok és türkizkék lagúnák tarkítanak.

A házasságkötés utáni tökéletes kiruccanáshoz foglaljunk lakosztályt az ötcsillagos Amanti szállodában. Bár a Pantachou érintetlen strandja csábítónak tűnhet, a szálloda területén belül két csillogó kültéri medence, valamint a lenyűgöző Evera Spa található, szaunával és gőzkamrával. Este vacsorázzunk az Immenso nevű szabadtéri étteremben, ahol a Theodor Falser Michelin-csillagos séf vezetésével összeállított menüt is megkóstolhatjuk.