Festékanyag nélküli kollekciót dobott piacra az Adidas

Festékanyag nélküli kollekciót dobott piacra az Adidas

A sportruházati cég új cipőkollekciójában az anyagok természetes színezése a cél.

Az Adidas angolul No-Dye-nak nevezett, vagyis a mesterséges festékanyagot mellőző kollekciója a szöveteket természetes színükben használja fel, így csökkentve a vízfelhasználást a cipők festési folyamatában. A természetes színezékeknek a használatával az anyagoknak nincs szükségük utólagos kezelésre a festési technikákhoz, melyek előállítása több vizet és energiát igényel.

A kollekcióban három modell található, melyek mindegyikét az Adidas korábbi gyűjteményéből származó stílusok ihlették, és elsősorban golfozók számára készültek. A cipők garantálják az Adidas vásárlói által keresett magas teljesítményű minőséget, miközben a környezetre gyakorolt hatásuk is kisebb.

Nem ez az első alkalom, hogy a cég kiemelt figyelmet szentel a környezettudatosságnak. Az Adidas Originals ZX sorozat által ihletett Adicross ZX Primeblue szintén olyan fonalat tartalmaz, amely legalább ötven százalékban óceáni műanyagot tartalmaz, míg a ZG21 Motion modellrészben újrahasznosított anyagokból készül majd.

Az Adidas a múlt év elején közzétett tervében kijelentette elkötelezettségét a műanyaghulladék felszámolása mellett, valamint azt írja, tervei szerint 2024-re teljesen eltávolítja termékeiből a műanyagot, célja pedig a száz százalékban újrahasznosított anyagok felhasználása.