Alapozó, korrektor és púder, bézs háttéren

TikTok-trend lett az alapozó vízzel való keverése, de megéri a hype-ot?

ltt az ideje újragondolni az alapozás módját, legalábbis a TikTok-felhasználók egy része szerint. A közösségi médiában újabb és újabb szépségápolási trükköket fedeznek fel, a legújabb az alapozó vízzel való keverését dicsőíti a maximális ragyogás és tartósság érdekében. De tényleg jó ötlet ez?

A TikTok új trendje

A szépségtrükk egyre nagyobb népszerűségnek örvend a TikTok-on, köszönhetően annak, hogy állítólag fényesebbé és teljesen tartóssá teszi az alapozót. A módszert egyre több, nagy számú követővel rendelkező felhasználó is kipróbálta, akik mind lelkendeznek annak eredményességén.

A TikTok-on majdnem 1 millió követővel rendelkező @rachelrigler trend teszteléséhez Rigler a témában készült videójában egy kis csésze vízbe cseppentett némi alapozót, majd miután összekeverte, a tartalmát a kezére öntötte, hagyta, hogy a víz kicsurogjon, majd pöttyözve felvitte az arcára a terméket. Az alapozót egy Beautyblenderrel elkeverte, majd egy papírtörlőt nyomott az arcához, mutatva, milyen kevés smink jött le.

Miután Rigler videójára bukkant, Huda Kattan, a Huda Beauty kozmetikai vonal alapítója is kipróbálta a trükköt.

Elismerve, hogy határozottan több fényességet eredményezett a vízzel felvitt alapozó, Kattan tovább vizsgálta, hogy a módszer tartós-e.

„Szerintem ez tényleg működik. Csak azt gondolom, hogy ez egy kicsit bonyolult, egy kicsit durva, és egy kicsit pazarló is, de azt mondom, hogy ez egy hack, ami működik”

– mondta a videóban.

Úgy tűnik, hogy mindkét nő elég sok alapozót használ a kívánt hatás eléréséhez, ennek ellenére azok, mind dicsérték a módszert, hogy mennyire hamvas lesz tőle a bőr.

Hogyan működik?

A hack mögött álló pontos szépségtudományt illetően Jamie Dorman sztár sminkmester a Byrdie-nek elmondta, hogy a víz hozzáadása megváltoztatja a vízbázisú alapozó viszkozitását.

„Ha egy alapozóban víz van a képletben, akkor felvitelkor hígítja a textúrát, de utána gyorsan elpárolog, és valószínűleg nem hidratálja a bőrt egész nap.”

Alapvetően tehát könnyedebbnek és hamvasabbnak tűnhet felvitelkor, de ne számítsunk arra, hogy extra hidratáltságot ad a bőrödnek, mivel a víz a nap folyamán elpárolog.

Dorman hozzáteszi, hogy ezt a trükköt csak vízbázisú alapozóval érdemes kipróbálni, mivel a szilikon- vagy olajbázisú formulák nem keverednek a vízzel, sőt, még ronthatnak is a kopáson.

Bár a nyugodtan kipróbálhatjuk a módszert magunkon, a harmatos bőrt egy olyan bőrápolási rutinnal is elérhetjük, melynek középpontjában a hidratálás áll. Hatékonyabb megoldás lenne, ha olyan szérumot vagy hidratálót használnánk, amiben van humektáns, ami megköti a vizet a bőrsejtekhez. Keressünk hialuronsavat vagy glicerint tartalmazó formulákat ennek érdekében.

Nyitókép: Pexels