Arcmasszázs

7 bomba módszer az állkapocs formálására

A kontúrozás nem véletlenül nagy divat még mindig, ennyi év után is. Az emberek örökké formás arcot szeretnének, különösen, ha az állkapocsvonalukról van szó. Egy határozott állkapocsvonal az egész arcot megemeltnek és feszesnek mutathatja. A korral a bőr veszít rugalmasságából, és bár ez teljesen természetes, van mód arra, hogy lelassítsuk a folyamatot. Nem invazív arcápolási szolgáltatásokkal és megfelelő otthoni ápolási renddel növelhetjük a kollagénszintet és javíthatjuk a rugalmasságot. Mutatjuk, hogyan.

1. Életmód

Végső soron az, hogy milyen lesz az arcunk, általában a csontozatunkon és a genetikánk alapján némileg előre meg van határozva. Mint minden más, a bőrünkkel kapcsolatos dolog, amit belül teszünk, az kívül is megmutatkozik, ezért tápláló, kiegyensúlyozott étrendet kell követnünk, és eleget kell aludnunk. Emellett kerüljük a dohányzást, mivel az érszűkületet okoz, ami azt jelenti, hogy csökken a bőr vérellátása, ez pedig idő előtt megereszkedett bőrhöz vezethet.

2. Gua Sha

Ha rendszeresen adunk magunkdnak kézi arcmasszázst, az remek átmeneti megoldás lehet. Sokan a Gua Sha-ra esküsznek, amiből úgy hozhatjuk ki a legtöbbet, hogy az arcunkra, nyakunkra és a dekoltázsunkra arcolajat vagy a hidratálókrémünket felvisszük.

Ezután finoman nyissuk meg a nyirokcsomókat a kezünkkel a kulcscsont felett, a nyakon és a fülek mögött. Gyengéd nyomással, a követ szinte lapos helyzetben tartva (15 fokos szögben), finoman húzzuk felfelé a bőrt, először az arc és a nyak egyik oldalánál, majd a másiknál.

Minél többet gyakoroljuk ezt, annál nagyobb lesz az eredménye. A következetesség a kulcs, ha természetes technikáról van szó. Építsünk be két-három perc Gua Sha-t a napi rutinunkba, és hetente egyszer végezzünk hosszabb (10-15 perces) masszázst. A nyirokelvezetés javításával, a Gua Sha masszázs hatására az arcunk feszesebbnek fog tűnni.

3. Fényvédő, fényvédő, fényvédő

A fényvédelem óriási jelentőségű, mert a napkárosodással és a korral együtt jár a kollagén lebomlása, ami ronthat a megereszkedett állkapocsvonalon. Akár esik, akár fúj, elengedhetetlen, hogy naponta viseljünk fényvédőt, még azokon a napokon is, amikor a legtöbb időnket beltérben töltjük.

4. Mikroáramú arckezelés

Ha javítani szeretnénk az állkapocsvonalunkon, jó választás lehet a mikroáramú arckezelés. Ha gyorsabb és tartósabb eredményt szeretnénk látni, érdemes szakemberhez fordulni. Az otthoni kézi masszázsok nagyszerűek a karbantartásra, sőt, az állapot javítására is, azonban sokaknak nincs idejük arra, hogy ezt minden nap következetesen gyakorolják. Az olyan professzionális szolgáltatások, mint a mikroáram, elektromossággal dolgoznak, ami felgyorsítja az előnyöket, így azonnali javulást tapasztalhatunk.

5. Mikroáramú arcápoló készülék

Az otthoni változat nagyszerű karbantartásra, amikor nem tudunk elmenni szakemberhez, és ha kitartóan alkalmazzuk őket, valódi eredményeket érhetünk el velük. A mikroáramnak ATP-t (adenozin-trifoszfát) kell generálnia a sejtekben, és regenerálnia kell a sejtstruktúrát, hogy hosszabb ideig feszesebb maradjon. Azt is feltételezik, hogy segít enyhén megmozgatni az izomzatot alulról, hogy segítsen összehúzódni és feszesíteni.

A szakember azonban figyelmeztet, hogy az eredmények rövid ideig tartanak. Még egy professzionális mikroáramú arckezelés után is, a bőrünk az első pár napban remekül fog kinézni, de a hatás végül elmúlik. Így nehéz megmondani, hogy az alatta lévő szöveteken meddig tartanak ki az eredmények.

6. Megfelelő bőrápolási termékek használata

Bár fontos visszafogni az elvárásokat, amikor arról van szó, hogy a bőrápolási termékek mennyit tudnak javítani az állkapocsvonalon, a megfelelő termékek használata segíthet. Ilyen például a retinoidok és az olyan termékek alkalmazása, amelyek összetevői a hialuronsavra és a kollagénre összpontosítanak, hogy a bőr feszes és dús maradjon.

Az állkapocsvonal körüli makacs zsírfelesleg esetén lehetséges a zsírleszívás is, ha minden más nem segít. Azzal, hogy egyszerűen eltávolítjuk ezeket a kis zsírpárnákat, a mechanikus hatás valóban feszesíti a bőrt is, különösen akkor, ha nincs olyan sok zsír.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock / Harbucks