
Ez az avokádós csirkesaláta olyan jó, hogy minden nap ezt akarod majd enni
Ez a csirkesaláta-változat az avokádókrémes, gazdag ízére támaszkodik. Egy részét majonézzel (és egy kis görög joghurttal, ha az a kedvencünk) pépesítjük, hogy ízében gazdag öntetet kapjunk. Ezt a csirkesalátát szendvicsekkel, kétszersültekkel vagy wrapekkel is fogyaszthatjuk, mindegyikkel finom lesz!
Hozzávalók
- 2 érett közepes avokádó
- 150 g majonéz vagy kb. 90 g görög joghurt és 75 g majonéz
- 1 nagy szár (kb. 115 g) zeller, apróra vágva
- 1/2 közepes fehér vagy lilahagyma, apróra vágva
- 15 g (kb. 12 szál) finomra vágott friss koriander
- 2 evőkanál frissen facsart lime leve (1 közepes lime-ból), plusz szükség szerint több lime
- 1/4 teáskanál kóser só, plusz szükség szerint még több só
- 450 g főtt csirke
- Frissen őrölt fekete bors
- Tortilla chips, keksz vagy pirított kenyér a tálaláshoz (opcionális)
Elkészítés
1. Vágjunk félbe és magozzunk ki 2 érett, közepes méretű avokádót, majd kanalazzuk az egyik avokádó húsát egy nagy tálba.
2. Adjuk hozzá a majonézt, az apróra vágott nagy zellerszárat, az apróra vágott közepes fehér hagymát, az apróra vágott, friss koriandert, 2 evőkanál limelevet és 1/4 teáskanál kóser sót.
3. Pépesítsük és keverjük össze jól, majd óvatosan keverjük bele az aprított, főtt csirkét.
4. Vágjuk a maradék 1 avokádót 1-1,5 centis darabokra, majd óvatosan hajtsuk a salátához.
5. Kóstoljuk meg, és ízesítsük további kóser sóval, fekete borssal és limelével, ha szükséges.
Ez is érdekelhet: Ezzel az ügyes trükkel sose szárad ki a csirkemell