Félbevágott avokádó

Ez az avokádós csirkesaláta olyan jó, hogy minden nap ezt akarod majd enni

Ez a csirkesaláta-változat az avokádókrémes, gazdag ízére támaszkodik. Egy részét majonézzel (és egy kis görög joghurttal, ha az a kedvencünk) pépesítjük, hogy ízében gazdag öntetet kapjunk. Ezt a csirkesalátát szendvicsekkel, kétszersültekkel vagy wrapekkel is fogyaszthatjuk, mindegyikkel finom lesz!


Hozzávalók

  • 2 érett közepes avokádó
  • 150 g majonéz vagy kb. 90 g görög joghurt és 75 g majonéz
  • 1 nagy szár (kb. 115 g) zeller, apróra vágva
  • 1/2 közepes fehér vagy lilahagyma, apróra vágva
  • 15 g (kb. 12 szál) finomra vágott friss koriander
  • 2 evőkanál frissen facsart lime leve (1 közepes lime-ból), plusz szükség szerint több lime
  • 1/4 teáskanál kóser só, plusz szükség szerint még több só
  • 450 g főtt csirke
  • Frissen őrölt fekete bors
  • Tortilla chips, keksz vagy pirított kenyér a tálaláshoz (opcionális)

Elkészítés

1. Vágjunk félbe és magozzunk ki 2 érett, közepes méretű avokádót, majd kanalazzuk az egyik avokádó húsát egy nagy tálba.

2. Adjuk hozzá a majonézt, az apróra vágott nagy zellerszárat, az apróra vágott közepes fehér hagymát, az apróra vágott, friss koriandert, 2 evőkanál limelevet és 1/4 teáskanál kóser sót.

3. Pépesítsük és keverjük össze jól, majd óvatosan keverjük bele az aprított, főtt csirkét.

4. Vágjuk a maradék 1 avokádót 1-1,5 centis darabokra, majd óvatosan hajtsuk a salátához.

5. Kóstoljuk meg, és ízesítsük további kóser sóval, fekete borssal és limelével, ha szükséges.

(Kitchn)

Nyitókép: Unsplash