aurora körömlakk

Az aurora körmök letaszíthatják trónjáról a cukormázas fánk manikűrt

Ha van valami, ami az elmúlt pár évben meglepte a szépségápolási trendeket követőket, az a cukormázas fánk körmök voltak, de úgy tűnik máris itt vannak a trónkövetelők: az aurora körmök hamarosan megkaparintják a koronát.


A trend átveszi azokat a tulajdonságokat, amelyek a mázas testvérét is sikeressé tették (csillogó, aranyos, szemet gyönyörködtető), de egy modern frissítéssel teszi érdekessé a dolgokat.

Az egyik álomszép változat, amit a Los Angeles-i, koreai-amerikai körömművész, Mary Koh Instagram-fiókján láttunk, teljesen megbabonázott bennünket. Jeges rózsaszín és fehér holografikus részleteket látunk egy szép, áttetsző zselébe merítve.

​Mik azok az aurora körmök?

Csillogás és ragyogás egy átlátszó zselében, amely a körmök mozgatásával változtatja a színét − mint az északi fény (vagy aurora borealis), vagy mint a víz a fagyott felszín alatt.

A trend, amely „uru uru nails" és „ice nails", azaz „jeges körmök" néven is fut, a K-beauty-nek köszönheti a megjelenését.

Ez egy népszerű trend Szöulban, ahol én is megtanultam. Koreában uru uru nails-nek hívják. Szerettem volna visszahozni, mint egy egyszerű, mégis szórakoztató dizájnt

− magyarázza Mary.

Lényegében ez a cukormázas fánk körmök csillogóbb, 3D-s megjelenítése, amely egy kis dimenziót adhat az öltözékednek.

​Hogyan készíts aurora körmöket?

Az aurora körmök kezdetben hasonlítanak a mázas fánk körmökre, de rákerül a zselé és a holografikus fólia a 3D hatás elérése érdekében.

A megjelenésemet a fóliák többlépcsős rétegezésével hoztam létre. De a legfontosabb, hogy meggyőződjek arról, hogy a körömágybőr vonala tiszta, hogy a dizájn előtérbe kerülhessen

− magyarázza Mary.

​Hogyan viseld az aurora körmöket?

A trend sokoldalúságot kínál, hiszen attól függően, hogy milyen színű alapot, fóliát és zselét használsz, változtathatod a manikűröd hangulatát. A világosak, átlátszóak és rózsaszínűek egyszerű, elegáns megjelenést adnak, amely ott folytatódik, ahol a mázas fánk abbahagyta, a lilák és kékek modernnek és futurisztikusnak tűnnek, míg a narancs és a vörösek merészek.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Getty Images