Nő bugyiban kérdőjellel a kezében áll

Hogy borotváld a bikinivonalat szakszerűen – szakértő segít

A borotválkozás többnyire egyszerű művelet, ami általában ugyanazt a néhány lépést igényli a lábon és a hónaljon is és ugyan azt az eredményt érhetjük el vele. A szőrtelenítés folyamata azonban teljesen megváltozik, amikor a bikinivonal borotválásáról van szó.


Az érzékeny bőr ugyanis a testünk bármely részén megérdemli a lehető legjobb ápolást. A Marie Claire egy szakértővel beszélgetve összeállította a hivatalos útmutatót lépésről lépésre a bikinivonal borotválásához, hogy elkerüljük a kiütéseket és a szőrbenövést.

1. Csak fürdés közben borotválkozzunk

A bőrünk akkor a legpuhább, amikor zuhanyzás vagy fürdés közben vagyunk, ezért a legjobb, ha ekkor borotváljuk le az érzékeny bikinivonalat. Soha ne borotválkozz szárazon!

Ezen kívül ügyelj arra, hogy elegendő időt szánj magadnak a zuhany alatt, hogy a bőrödet biztosítsd a felkészültségéről. A legjobb, ha a zuhanyzás, vagy fürdés vége felé borotválkozunk, mert addigra lesz a bőrünk extra puha.

2. Készítsük elő a bikinivonalat borotválás előtt

Ha a bőrünk már kellően felmelegedett és puhává vált a zuhany alatt, akkor itt az idő, hogy megfelelően előkészítsük a borotválni kívánt területet. Dr. Cabeca azt javasolja, hogy tisztítsuk meg a területet nem irritáló, kecsketejes vagy olíva szappannal, ami nem hagy maraékot magaután. Illatmentes és hipoallergén termékeket részesítsünk előnyben.

Ha a terület megtisztult, győződjünk meg róla, hogy habos szappant vagy illatmentes borotvakrémet használunk. Erre a készítményre azért van szükség, mert gátat képez a bőrünk és a borotva közé. A borotválkozás egy hámlasztó folyamat, ezért fontos, hogy menet közben védjük is a bőrt.

3. Csak éles, tiszta borotvát használjunk

A legjobb, ha a bikinivonal borotválásához egy speciális borotvát használunk, mert a szőrzet textúrája nagyon eltér a test más részein, például a lábakon vagy a hónaljakon lévőtől. Erre a területre érdemes olyan borotvát keresni, aminek a feje követi a test vonalait és rugalmas fejjel rendelkezik.

Ezen kívül az egészségügyi biztonság érdekében gyakrabban cseréld le a bikinivonalon használt borotvádat, mint az egyéb testrészeken alkalmazottat.

4. Nem mindegy a borotválkozás iránya sem

A kevésbé irritáló borotválkozás érdekében fontos, hogy abba az irányba borotválkozzunk, ahogyan a szőrünk természetesen nő. Míg a szőrnövekedéssel ellentétes irányú borotválkozás simább felületet eredményezhet, de sokkal nagyobb az irritáció és a szőrbenövés esélye. A borotvának a szőrnövekedés irányát kell követnie, hogy elkerüljük a szőr rángatását.

5. Ápold a bőrfelületet borotválás után is

A bikinivonal borotválása után kulcsfontosságú, hogy bőrünk puha, sima és egészséges maradjon. A test bármely részének borotválása általában hámlasztó hatású, ezért érdemes óvatosan ápolni a frissen borotvált bőrt.

Miután szárazra töröltük a borotvált területet, vigyünk fel tiszta, vegyszermentes hidratáló, vagy testápoló gélt, például kókusz, vagy mandulaolajat. A parabének, vegyszerek vagy illatanyagok nélküli termék kiválasztása szintén biztonságos megoldás.

Nyitókép: Shutterstock