Utazás közbeni arcbőrápolás, krémek és hidratálók

Ez történik a bőrünkkel egy repülőút alatt, és így kezeljük

Nemcsak a gyomrunknak, de a bőrünknek is rosszat tehet egy hosszabb repülőút, de van rá megoldás!

A legtöbb bőrprobléma a száraz utastéri levegő és az alacsony légnyomás következménye. 9 kilométer magasan a repülőgépek utasterében a páratartalom körülbelül 20%-ra csökken, miközben a bőrünknek 40-70% körül kellene lennie annak a páratartalomnak, amelyben jól érzi magát. Ez azt jelenti, hogy az arc és a test bőre hihetetlenül kiszáradhat, még egy rövid repülőút alatt is.

A következmények között szerepel a zsíros bőr és a pattanások, mivel a bőr kétségbeesetten próbálja megtartani a vizet, és kompenzálni a száraz körülményeket.

Azonban sokat tehetünk azért, hogy bőrünk védve legyen, és a repülés utáni pattanásokat kordában tartsuk.

1. Készítsük elő bőrünket fátyolmaszkokkal

Az intenzíven hidratáló szérumokkal átitatott maszkok a szépségápolás megfelelői egy nagy pohár víznek a bőr számára. Ha néhány nappal a felszállás előtt szorgalmasan alkalmazni kezdjük őket, az olyan, mint egy biztosítási kötvény az ellen, ami a repülőút alatt történik a bőrünkkel, és garantálja, hogy a beszállás előtt dús és nedvességgel teli legyen.

Érdemes repülés közepén is alkalmaznunk egy-egy fátyolmaszkot, hogy az elvesztett nedvességet visszasegítsük a bőrbe. Amikor felszállunk a repülőre, a páratartalom csökkenésével a nedvesség kiszívódik a bőrből, így az szomjas marad. Ha egy fátyolmaszkot teszünk az arcra, az csökkenti a vízpárolgást, és a hidratáló összetevők jobban felszívódnak.

Tekintettel arra, hogy a repülőgépen a levegő 50%-a újrahasznosításra kerül, először fújjunk fel egy bőrtisztítót, hogy elkerüljük a baktériumok és egyéb nemkívánatos anyagok csapdába esését a maszk alatt, és előkészíti a bőrt a kiválasztott maszkra. Utóbbit hagyjuk az arcunkon 15-20 percig, majd masszírozzuk be a maradékot a bőrünkbe.

2. Erősítsük a védekezőképességünket

A nap UV-sugárzása a felhőszint felett lényegesen erősebb. Ezért a legalább 30 faktorral ellátott fényvédő nem képezheti vita tárgyát, mindenképp kenjük be vele magunkat. Ha nagyon felkészültek szeretnénk lenni, vegyünk be egy antioxidáns-kiegészítőt két órával a repülés előtt, hogy belülről kifelé védekezzünk az UV-sugarak sejtkárosító hatása ellen.

3. Multi-szérum repülés közben

A szervezet nagyjából egy csésze vizet veszít minden órában, amit a levegőben töltünk. Ezért a hidratálás 360 fokos megközelítése kulcsfontosságú. Beszállás előtt igyunk meg két liter vizet, majd a repülés alatt is folyamatosan is fogyasszunk folyadékot, mivel kívül-belül hidratáltnak kell maradnunk.

Ha a friss bőr ragyogásáról van szó, rengeteg bőrápolási lehetőségünk van. Lehet az a hidratáló hatású hialuronsav, egy olyan molekula, amely saját súlyának akár 1000-szeresét is képes megtartani vízben a harmatosság érdekében. Ha a bőrünk kezd hamuszürkének tűnni, érdemes lehet egy C-vitaminos szérumhoz nyúlnunk. A repülőgépek kabinjai nyomás alatt vannak, hogy a 2 kilométer magasan uralkodó körülményeket szimulálják – ami egy hegytetőn való tartózkodásnak felel meg –, így kevesebb vér és tápanyag jut a bőr felszínére.

A niacinamid egy másik módja annak, hogy a repülés közbeni bőrnek extra támogatást nyújtsunk, különösen, ha szorongó repülőutasok vagyunk, mivel a stresszhormon kortizolszintjének növekedése a száraz, gyulladt bőr foltjainak kivirágzását okozhatja. A niacinamid nemcsak a bőrön lévő felesleges olajat szabályozza, segít láthatóan finomítani és csökkenteni a kitágult pórusok megjelenését, de kisimítja a finom vonalak és ráncok megjelenését is, javítja az egyenetlen bőrtónust, helyreállítja a ragyogást és megakadályozza a nedvességvesztést, mivel segít támogatni a bőrt erősítő ceramidok természetes termelését.

4. Gyorsítsuk fel a sejtmegújulást

Normális esetben a melatonin alváshormon szintje néhány órával lefekvés előtt megemelkedik, növelve bőrünk öngyógyító képességét. A sejtek megújulása hajnali 2 és hajnali 4 óra között is felgyorsul, de a repülés megzavarja a cirkadián ritmust – a test óráját, amely megmondja, mikor kell ébren lennünk és mikor kell aludnunk. Ez különösen igaz, ha keletről nyugatra repülünk, mivel a nappali órák számát növeljük.

Érdemes a repülési rutinunkba beiktatni egy tejsavval dúsított szérumot. A tejsav természetes sejtgyorsító anélkül, hogy fizikailag súrolná a bőrt, ami jó, mivel hidratál, de felgyorsítja a sejtek megújulását is. Ami még jobb, hogy a tejsavat a legtöbb bőrtípus tolerálja, kivéve a nagyon érzékeny bőrt.

5. Győzzük le a puffadást

A légnyomás a sós, repülés közbeni nassolnivalókból és a hosszú ideig tartó ülőhelyzetből adódó folyadék visszatartással együtt tökéletes vihart okoz ahhoz, hogy az arcunk puffadtnak tűnjön. A magasság stressznek teheti ki a nyirokrendszert, ami a nyirokáramlás lelassulását okozhatja, az pedig végül duzzanathoz vezethet.

Amellett, hogy a hosszabb repülőút alatt mindenképpen fel kell állni és mozogni kell, érdemes egy gyors arcpakolást is feldobnunk, hogy a leszállás előtt gyengéd szívással eltávolítsuk a felesleges folyadékot.

Ehhez stimuláljuk a nyirokcsomókat a kulcscsontunk közelében úgy, hogy finoman masszírozzuk a területet a kezünkkel, és vegyünk néhány mély lélegzetet. Ezután vigyünk fel egy arcolajat, majd végezzük simító mozdulatot az állunktól a fülünk aljáig és a kulcscsontig. Ezt ismételjük meg háromszor. Ugyanezt tegyük meg az arctól a fülünk közepéig, lefelé a kulcscsontig; majd a homlok közepétől a fülünk tetejéig és lefelé a kulcscsont felé, mielőtt megismételnénk a másik oldalon.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock