Margot Robbie a Barbie című film világpremierjén a Shrine Auditorium és Expo Hallban 2023. július 09-én Los Angelesben

Ettől a bőrápolótól ragyogott Margot Robbie és kolléganői a Barbie-ban

Köztudott, hogy Barbie tökéletes, így a Greta Gerwig által rendezett Barbie-film főszereplőjének, Margot Robbie-nak is nagyon jól kellett kinéznie a vásznon. Jasmina Vico bőrszakértő volt a színésznő és kollégái ragyogó bőréért felelős egyik személy, aki elárulta, mitől néztek ki a Barbie-k ilyen jól a filmben.

„Barbie-ról van szó, és tökéletesen kell kinéznie, ezért a bőrrel kapcsolatos feladat az volt, hogy az 1940-es évekbeli fényképeken gyakran látható glóriaszerű fényhatást hozzuk létre”

– mondta Jasmina Vico a brit Vogue-nak.

Hozzátette, a filmekben minden a világításról szól.

Ekkor gondoltam, hogy oké, dolgozunk a májon; megnyugtatjuk az idegrendszert; és ragyogóvá tesszük a bőrt, de ami a legfontosabb, hogy belülről fogunk dolgozni ezen a ragyogáson.

Ivana Primorac-kal, a film vezető sminkesével együttműködve Vico kidolgozott egy bőr- és wellness-protokollt, amelyet minden egyes Barbie-nak követnie kellett, és ezzel párhuzamosan rendszeresen jártak hozzájuk klinikai kezelésekre.

Margot Robbie, aki nemcsak a főszereplőként, de producerként is jegyzi a filmet, kereste fel a legtöbbször Vicót.

„Néha hetente kétszer, néha kéthetente, ez az ő időbeosztásától függött. Úgy vigyáztam rá, mint egy kisbabára! Nemcsak a bőrére, hanem az energiájára is. Ez egy stresszes munka, ezért azon dolgoztunk, hogy megnyugtassuk, és hogy jól érezze magát”

– mesélte Vico.

De miből is állt ez a bőr protokoll?

Arcápolás

A különböző, holisztikus és high-tech módszerek csodáit kihasználva Vico az összes Barbie bőrét a híres Vico Glow-val kezelte.

„Rengeteg puffadáscsökkentést és nyirokmasszázst végeztünk -ó– rengeteg jéggolyót használtunk. Minden attól függött, hogy a színész melyik napon volt a képernyőn. Általában különböző típusú lézereket kombináltunk (beleértve a hideglézert is), hogy csökkentsük a gyulladást a bőrben és erősítsük a bőrgátat, a hámlasztás, a masszázs és a nyomáspontok mellett, hogy kinyissuk az arcot.”

– mondja Vico.

Amikor Robbie-nak volt egy kis szabadideje, egy kis mikroneedling kezelést is alkalmaztak nála, hogy segítsenek a fényességen és a bőr textúráján. Ez, valamint egy átfogó étrend-kiegészítő, stressz- és diétás protokoll segített a bőr egészségének szinten tartásában és a gyulladások alacsony szinten tartásában.

Sensate

Vico minden egyes arckezelés során egy Sensate nevű eszközt helyezett a Barbie-k mellkasára. Az innovatív, tenyérnyi méretű, stresszoldó eszköz infravörös frekvenciákat és hangot bocsát ki, amelyek a bélrendszert és az agyat összekötő, rendkívül fontos vagus idegnek jeleznek, hogy ellazítsa a testet.

„Meghangolja a vagusideget, amely szabályozza az idegrendszert, fokozza a szerotoninszintet és csökkenti a stresszt. A stressz csökkentése kulcsfontosságú a bőr stabil és egészséges állapotának megőrzéséhez – könnyű arcpakolást végezni a vörös szőnyeg előtt, de amikor öt hónapon át egyfolytában forgatsz, a bőr, a test és az elme minden szintjén dolgoznod kell”

– magyarázza Vico a kevéssé ismert készülékről.

Bőrápolás

A rendszeres kezelések mellett a tökéletes eredményeket az otthoni, kiegészítő rutinnal kombinálva lehet elérni. Vico szerint Margot Robbie olyan fegyelmezett volt ebben, amilyen csak lehetett.

„Margot olyan, mint egy katona – nagyon fegyelmezett, és azt teszi, amit tanácsolsz neki. Sokat használtunk az új szérumunkból, amely szeptemberben jelenik meg, más csúcsminőségű bőrápoló termékek mellett. Ezek olyan formulák, amelyek növekedési faktorokat, antioxidánsokat, C-vitamint és hámlasztó maszkokat is tartalmaznak.”

Amikor a bőrhibákról volt szó, amelyekkel a Barbie-k mindegyike találkozott valamikor, Vico megosztotta a sminkelés előtti legjobb trükkjét.

„Mindig használj szalicilsavat és jeget. A jég csökkenti a hőt és a gyulladást, majd a szalicilsav segít felszabadítani a pórusokat.”

Emellett azt ajánlja, hogy zúzzunk össze az aszpirint, és vízzel keverjük össze, hogy pasztát kapjunk, majd vigyük fel a pattanásra vagy egyéb foltokra.

Tea

A horvát származású Vico hazája egyik legnépszerűbb teáját hozta el a színésznőknek, mely nagy sikert aratott.

„A máriatövis tisztítja a májat. Amikor ez megtörténik, a májunk automatikusan több glutationt termel, ami aztán ragyogóbbá teszi a bőrt. Az egyik legfontosabb összetevő benne a szilimarin, ami mostanában sokat szerepel a bőrápoló formulákban”

– magyarázza.

A növényt 20 percig kell főzni, hogy keserű legyen. A máj mindent szeret, ami keserű, mert segít neki átmosni. Vico szerint ez a tea olyan, mint egy boszorkányfőzet, mely annyira népszerű volt Robbie és társai körében, hogy a Greta Gerwig által a színésznőknek szervezett Barbie pizsamapartin maga a főszereplő főzte a teát a színésztársainak.

Táplálékkiegészítők és probiotikumok

Vicp a bélrendszer egészségét ugyanolyan fontosnak tartja a bőrápolás mellett, ügyfeleit rendszeresen kefirrel és kecsketejjel küldi haza, hogy bélmikrobiomjuk minden jóval gyarapodjon. Utóbbi pedig a bél-bőr tengelynek köszönhetően hozzájárul a gyönyörű bőr kialakulásához.

„Margotnak kefirt adtam, és azt tanácsoltam neki, hogy egyen sok erjesztett ételt, például savanyú káposztát. Mindezt imádta.”

További ajánlott kiegészítők közé tartozott a liposzómás C-vitamin és a glutation.

Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic