A Hello Wood és a BLOKK építész stúdiók bódéja a Budai Várnegyedben

Klasszikus és kortárs találkozása a Budai Várnegyedben

A Hello Wood és a BLOKK építész stúdiók nemrég fejezték be a Budai Várnegyed információs pontjait, melyek külső falait tükrös megoldással látták el, hogy a lehető legjobban beleolvadjanak a régies hangulatú környezetbe.

A különleges, visszatükröződő dizájnt azért választották, hogy a kulturális minőséget megőrizzék ezekkel a modern világra jellemző bódékkal is. A tervezők feladata az volt, hogy a történelmi városrészt olyan kortárs épületekkel bővítsék, amelyek nem törik meg a meglévő építészeti harmóniát. Mi lehetne jobb megoldás annál, mint szó szerint tükrözni a helyet?

A 30 nm-es látogatóközpont közvetlenül a budai vár mellett található, A pavilont a környező épületekre jellemző, kúpos és teljesen fényvisszaverő tető fedi, amely a műemlék modern ékességeként szolgál. Az infopontok eközben információs pultként és ajándékboltként is funkcionálnak, három különböző helyen — írja a Designboom.

A meglepő külsőnél már csak a belső térrel való kontraszt látványosabb. A hideg hatású üveg és a fémes visszatükröződés ellentétjeként bent meleg árnyalatú színek fogadnak minket. A tetőt a környék épületeihez hasonlóan alakították ki, valamint egy tetőablakot is kapott a hely, mely a természetes fényt biztosítja a dolgozó személyzetnek.

Nyitókép: Instagram/blokk_architects