Sarah Jessica Parker

Újra trendi Carrie Bradshaw dauerolt haja − így készítheted el otthon könnyedén

Volt idő, amikor azt hittük, hogy a spirálos dauer már a szépségipar poros archívumába került. De most Sarah Jessica Parker karaktere, Carrie Bradshaw oldalra tűzött, feszes fürtjei visszatértek − akárcsak a 90-es évek cargo nadrágjai és a szatén Mary Janes.


A TikTok-on több mint 2 milliárd megtekintést ért el a #perm, azaz dauer hashtag. Még a hírességek is rajonganak érte, és vagy az általában egyenes frizurájukat varázsolják gyűrűsre, vagy újdonsült örömmel vállalják természetes hajszerkezetüket.

Bella Hadid maga is újra menővé tette a Carrie Bradshaw-frizurát, de Simone Ashley Cannes-ban mutatott volumenes göndörsége is arra motivál, hogy belekóstoljunk ebbe a retro frizurába.

Ez a trendi stílus még a párizsi Haute Couture divathéten is megjelent. Joely King színésznő a '90-es évek Carrie-jének kiköpött mása volt a július 3-i Pomellato vacsorán, amikor feszes fürtjeit lazán az egyik vállára vetette.

A 80-as és 90-es évekbeli dauer újraéled, mert sokkal jobban szeretjük a természetes textúránkat. Logikus, hogy a fodrászok ezeket a korszakokat használják inspirációként

− mondja Larry King fodrász.

Joely King a Pomelatto vacsor\u00e1n 2023. j\u00falus 3-\u00e1n

Fotó: Daniele Venturelli/Getty Images for Pomellato

Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy a természet göndör fürtökkel áldott meg, Larry azt ajánlja, hogy kezdd egy jó hajvágással. Ez az ugródeszka ahhoz, hogy elkezdj kísérletezni a hajszárító diffúzorával. Úgy bánj a fürtjeiddel, mint a kedvenc selyemingeddel: gondosan mosd meg őket a lehető legjobb szulfátmentes samponokkal, majd finoman kondicionáld és fésüld ki őket, hogy ne zavard meg a természetes göndörödési mintázatot.

A göndör haj formázásakor Larry hozzáteszi:

Ne használj dörzsölő mozdulatokat a hajszárítás során; ehelyett tupírozd, majd döntsd fejjel lefelé, és hagyd, hogy természetes fürtök alakuljanak ki. Néhány pötty göndör haj kímélő szérumot masszírozz a hajadba, mielőtt a hajszárító diffúzor tartozékát használná.

Ezzel szemben, ha Carrie Bradshaw dauerját szeretnéd utánozni, áss elő a göndörítő pálcákat. Kísérletezés közben ne feledd, hogy minél nagyobb a pálca, annál lazábbak a hullámok; minél vékonyabb, annál szorosabbak lesznek a fürtjeid.

Nyitókép: James Devaney/WireImage

Forrás: Glamour