Diana hercegné és John Travolta

Ez a kalandos történet áll Diana hercegné legnépszerűbb ékszere mögött

Diana ikonikus stílusa még évekkel a halála után is meghatározó, és nagyon sokszor mintaként szolgál a mai divathoz. Ruhái mellett ékszerei talán a legnevezetesebbek, melyek közül sokat ismerhetnek az emberek, van viszont egy, melynek eredetéről idáig nagyon keveset lehetett tudni.


Diana walesi hercegné ékszeresdobozából nagyon sokat örökölt Kate Middleton és Meghan Markle is, így továbbra is láthatók egy-egy rendezvényen. Eljegyzési gyűrűje mellett az a zafír nyaklánc lehetett a legnépszerűbb, melyet Károly herceg felesége többek között akkor is hordott, amikor John Travoltával lejtett el egy azóta popkultúrális eseménnyé vált táncot.

Olyan híres eseményeken kapták lencsevégre ezzel az ékszerrel, mint egy bécsi bálon, egy koncerten a Royal Albert Hallban, a Met-gálán és a leghíresebb a Serpentine Gallery rendezvényén is. A darab mögött álló történetet azonban mind a mai napig kevesen ismerik, hiszen nem egy tömeggyártott kiegészítőről van szó, melyet szimplán megláttak egy kirakatban.

Diana legelőször 1982-ben egy Downing Street-i banketten viselte Belville Sassoon ruhája mellé, akkor viszont még brossként csillogott a drágakő. Bár pár eseményen még ebben a formájában hordta, a későbbiekben inkább egy hétágú gyöngyös chokerre szereltette fel a követ, majd nemsokkal később megadták neki az ikonikus, világszinten ismert megjelenését.

Mivel a királyi család nem hordott és a mai napig nem igazán visel brossokat, így egy olyan kiegészítőt szerettek volna kreálni belőle, melyet több alkalommal és megjelenésen tudott hordani Wales hercegnéje. Egy háromsoros gyöngynyakláncként, valamint gyémántokkal körülvéve a királyi család egyik legismertebb és leggyönyörűbb ékszere lett.