dior uzlet

Az együttműködés, amire senki nem számított: jön a Dior x Birkenstock!

Egy-egy luxusdivatháznak megvan az a különleges képessége, hogy bármilyen csúnya kiegészítőt eladható, esztétikus darabbá tud varázsolni. Legyen szó csúnya papucsokról vagy kerti cipőkről, a Dior előtt nincs akadály. A közös munka során három különleges lábbelit dobtak piacra, mutatjuk is, milyeneket.


Az kollaborációt a Dior 2022/2023-as téli férfi showjának részeként mutatták be. A Birkenstock szandálmárka három ikonikus darabját újították fel, Kim Jones szerint — a Dior kreatív vezérigazgatója — elegáns átalakításnak nevezhető, finom, luxuskezelésben részesültek a lábbelik.

A megjelent három sziluett a Boston Clog, a Milano és a Tokyo. Mindegyikre jellemző a most nagyon divatos szürke árnyalat használata, valamint sima talppal rendelkeznek, amelyen a Dior motívumait a német márka jellegzetes mintájával és ipari csatjaival ötvözték — írta a LuxuryLaunches.

Bár hasonló célirány szerint készültek a szandálok, mindegyik kapott valami extra kiegészítést az együttműködés megkoronázásaként. A Tokyo egy kicsit kilóg a többi közül, hiszen nála a divatházra jellemző virágmotívumok emelkednek ki a cipő orránál. A Milano szandál varrásmentes dizájnt kapott bőr bokapánttal, a Boston Clog pedig a visszatérő szürke színvilág mellett taupe, bézs és barna árnyalatokban is beszerezhető lesz.

Még pár hónapot várnunk kell a hivatalos megjelenésig, ugyanis az edigi tervek szerint júniusban kerülnek majd az üzletek polcaira, utána viszont bárki beszerezheti ezeket az — egyébként uniszex — egyedi párokat.

Úgy tűnik, a hosszú karantén alatt végleg leszoktunk a "normális" cipőkről, itt arról írtunk, hogy óriási nyeresége volt tavalya hasonlóan ormótlan, de kényelmes szandálokat áruló Crocsnak, mert mindenki inkább a kényelmet választotta. Itt pedig egy kisokost is összeállítottunk a szerethető csúnya cipők divatjához.

Nyitókép: Shutterstock