Drakula terápiás kezelést kapó nő

Különleges és hatásos: Drakula terápia

Brutálisnak hangzik, de valójában hatásos és megbízható az egyedi arckezelés.


Érthető, ha valaki grimaszolni kezd a Drakula vagy PRP (platelet-rich plasma) terápia hallatán, de az elnevezés félrevezető, nem jár kegyetlenséggel az eljárás. Az amerikai és dél-koreai bőrgyógyászok szerint hatásosnak bizonyuló bőrkezelés során saját vérünk segítségével fiatalodik meg a bőrünk. Bármennyire is rémisztőnek tűnik ez a technika, sztárok sora esküszik rá, melynek végén olyan ragyogó lesz a bőrünk, hogy Edward Cullen is megirigyli az Alkonyatból.

Az elmúlt hónapokban a PRP-kezelések nagyon keresetté váltak Dél-Koreában, főleg azoknál az embereknél, akik kíméletesebb alternatívát szeretnének találni az arcfeltöltésre – mondja Sang Wook Lee, a szöuli Yezel Clinic bőrgyógyásza.

Mivel a Drakula terápia során a saját vérünket fecskendezik vissza az arcbőrünkbe, sokakban téves információk vannak a koronavírus elleni vakcinák átmeneti duzzanatot okozó mellékhatása miatt. Persze, van, aki csak fél a tűtől, de ami egyértelműen megnyugtató a kezelésben, hogy a saját sejtjeinket juttatják vissza a bőrünkbe, nem idegen anyagot.

Az eljárás során a klienstől vért vesznek, mely – egy centrifugába helyezve – három különálló rétegre oszlik: felül a plazma, a vérlemezkék és vérsejtek középen, míg a vörösvértestek alul. Az eljárás során a normál vérplazmából vérlemezkékben gazdag plazmát dúsítanak, mely magas koncentrációban tartalmazza a vérlemezkéket, növekedési faktorokat, valamint a sejtek osztódását és a kollagén termelődését fokozó fehérjéket. Ezt a plazmát fecskendezik aztán vissza az arcbőrbe apró tűszúrásokkal vagy dermarollerrel.

Ha érdekel, melyek ma az egészségügyi szektor legjobb vagy éppen legérdekesebb hazai vállalkozásai, itt nézz szét közöttük: https://listak.haszon.hu/.