A hazánkat képviselő személyzet formaruhája, melyet a Dubaji Világkiállításon visel majd

Megvan, mely tervezők alkotásait viseli majd a magyar pavilon személyzete a Dubaji Világkiállításon

Csütörtökön mutatták be a sajtónak a formaruha-pályázat nyertes öltözeteit.

A Dubaji Világkiállításon az országot képviselő személyzet formaruháinak megtervezésére az Expo 2020 Magyarország Nkft. írt ki még 2019-ben kiírt pályázatot, melyre nyolc magyar tervezőt hívtak meg, írja az octogon.hu. Közülük az Elysian, a Sentiments, a THEFOUR és a Tomcsányi adott be pályázatot a kiírt határidőre.

A kiírás alapján kényelmes és praktikus, egész napos aktív viselésre alkalmas női és férfi öltözéket kellett tervezni, amely megfelel a dubaji klímának és kulturális hagyományoknak, valamint illeszkedik a pavilon koncepciójához, vagyis Magyarország vízkincseinek bemutatásához. A ruhákat a pavilon munkatársai, a gasztronómiai, valamint a pavilon- és épületkezelő személyzet viseli majd fél éven keresztül 2021. október 1. és 2022. március 31. között.

Az Expo 2020 Magyarország, és a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetői, illetve a divatvilág szakmai képviselői által alkotott zsűri döntése alapján a THEFOUR és az Elysian ruháit viseli majd a hazánkat képviselő csapat.

Az Elysian tervezője, Bódis Boglárka a séfek, felszolgálók és az épületkezelők öltözékét tervezte meg, elmondása szerint a fókusz a funkcionalitáson, a kényelmen és az elegancián volt, a formaruhák színvilágában a sötétkék, fehér és a mogyoróbarna dominálnak, díszítőelemként pedig a pavilon arculatának megfelelő motívum jelenik meg.

A THEFOUR a pavilon munkatársak ruháinak megtervezésével olyan kollekciót hozott létre, amiben a magyar csapat kényelmesen és magabiztosan tudja képviselni hazánkat. Az egyes ruhadarabok jól variálhatóak, például a női menedzserek blézere egy elegáns és egy casual összeállításban is hordható, míg a férfi menedzserek öltözéke ízlésesen mutat zakó nélkül is. A tervezők számára kihívást jelentett egyszerre igazodni a dubaji etiketthez és éghajlati viszonyokhoz, amit végül egy okos anyagválasztással oldott meg a tervezői csapat: a viszkóz-poliészter-elasztán keverék jó légáteresztő, stabil és könnyed, így a sivatag közepén is egész napos kényelmes viseletet jelent, írja a lap.

A 190 ország részvételével zajló Dubaji Világkiállítás 2021. október 1-jén nyílik, a szervezők 25 millió, jórészt külföldi országokból érkező látogatót várnak.