Kim Kardashian

Diana hercegnő ikonikus ékszere Kim Kardashianhez került

Kim Kardashian tavalyi Met-gálás Marilyn Monroe-ruhája után most újabb történelmi darab birtokába juthatott. Egy árverésen hatalmas összegért megvásárolta Diána hercegnő egyik ikonikus ékszerét.


A szóban forgó ékszert Diána 1987-ben egy londoni jótékonysági gálán viselte. A darab egy 1920-as évekbeli tervezésű Attallah Cross medál. A nagy kereszt díszítését négyzet alakú ametisztekből és kör alakúra csiszolt gyémántokból oldották meg.

Diana hercegnő ikonikus ruhadarabjai, használati tárgyai és kiegészítői nagyon ritkán kerülnek árverésekre, így ez még jobban emeli a megvásárolt tárgy értékét. Az aukcióra a Sotheby's-ben került sor, melyen a beszámolók szerint Kardashian képviselői a verseny utolsó öt percében három másik jelölttel küzdöttek az ékszerért.

Végezetül a valóságshow sztár birtokába került a medál, 163 ezer fontért (több mint 72 millió forint).

Akik figyelemmel kísérték a tavalyi Met-gála történéseit, azok tudhatják, hogy Kim Kardashian Marilyn Monroe egyik legikonikusabb estélyijében tűnt fel. A ruhát a színésznő John F. Kennedy elnök 45. születésnapján viselt 1962-ben, amikor a Happy Birthday Mr. President című dalt is előadta.

Bár a gálán nagy sikert aratott az ötlet, később már ellentmondásos visszhangot vert a közösségimédia-oldalakon.

Egyesek szerint Kardashian kárt tett a történelmi jelentőséggel bíró ruhában. Ezt az állítást később a ruhát kölcsönadó Ripley's Believe It Or Not egy nyilatkozatban cáfolta. Az ügyről szóló cikkünket itt lehet elolvasni.

A botrányt követően az is kiderült, hogy Kardashian még egy Monroe-hajtincset is kapott ajándékba. Az talán még mai napig sem teljesen biztos, hogy valóban hiteles relikviáról van-e szó. A rejtély felderítésével kapcsolatban egy szakértő is megszólalt, hogy elmondja véleményét a rendkívüli meglepetésről.

Mindezek mellett Kardashiannek van egy régebbi szerzeményei is, melyről eddig kevés szó esett. A Marie Claire cikkében leírtak alapján Jacqueline Kennedy Onassis-órája is a birtokában van, melyet 2017-ben vásárolt 379 500 dollárért (kb. 139 millió forint).

Nyitókép: Getty