virgil abloh

41 évesen elhunyt a Louis Vuitton művészeti igazgatója, Virgil Abloh

A dizájnszupersztár, aki amellett, hogy a Louis Vuitton férfirészlegének művészeti igazgatója volt, Off White néven egy sikeres saját brandet is vitt. Mindössze 41 éves volt.

Vasárnap késő este érkezett a hír Virgil Abloh családjától, hogy a dizájner elvesztette a rákkal vívott csatáját, és 41 éves korában elhunyt. Óriási hatással volt a divat és dizájn világára, első afroamerikaiként lett belőle a Louis Vuitton művészeti vezetője, a Time magazin 2018-ban beválasztotta a világ száz legbefolyásosabb embere közé is.

Így búcsúzott tőle a luxusmárka vezérigazgatója:

„Mindannyiunkat sokkolt ez a szörnyű hír. Virgil nemcsak zseniális tervező és vizionárius volt, hanem egy gyönyörű lelkű és nagy bölcsességű ember is”.

Abloh 1980-ban született az Egyesült Államokban ghánai bevándorló szülők gyermekeként. Mindig is kreatív volt, szakmai karrierje 2009-ben indult a Fendinél, ahol Kanye Westtel együtt gyakornokoskodott. 2012-ben már saját kollekcióval jelentkezett, 2013-ban pedig megalapította saját márkáját, az Off-White-ot. 2018-tól vezette a Louis Vuitton férfirészlegét, közben pedig saját brandjével a világ legnagyobb vállalataival kollaborált, még az IKEA-val is.


Nyitókép: GettyImages