Avril Lavigne

Miért pont az erőteljes tusvonal a legnépszerűbb stílus a tavaszi szezonban?​

A hangsúlyos, kiemelt tusvonal mostani népszerűsége az 1960-as évek divatjára vezethető vissza, egy rocklegendára, valamint az idei kifutók csodálatos megjelenéseinek is köszönhető.


Ronnie Spector — akit korábban a rock and roll műfaj rosszlányaként lehetett ismerni — úgy nyilatkozott, hogy a zenei berobbanása előtt a stílusával tudott kiemelkednie a tömegből, ehhez pedig olyan meghökkentő külsőt kellett kreálnia, melyre felfigyeltek az emberek. Ehhez segítette hozzá az erőteljes tusvonal is, melynek népszerűsége nagyban az ő hatásának köszönhető.

A divat mostani eseményein többek között olyan modelleket lehetett látni a kifutókon, akik eltúlzott sminkiekkel emelték ki a ruhák és kiegészítők energiáit. A Batsheva 2022-es tavaszi bemutatóján a szemsminkek egyrészről giccses hatást keltettek, másrészről újra felelevenítették a 60-as évek ikonikus megjelenését.

A zene világában többek között Avril Lavigne, John Waters és sokan mások is átvették a stílusjegyet, így nem csoda, hogy számos generáció magáénak érzi mind a mai napig ezt a sminkelési módszert, valamint az önkifejezésük egy módszerévé is vált rajongásuk miatt.

Az előadók, valamint a kifutók világa mellett természetesen a színésznőket sem kerülte el az új, mégis retro irányzat. Julia Fox például hasonló kinézettel jelent meg a Schiaparelli couture show-ra. Mindent összevetve a hangsúlyos szemvonalak egyrészről tisztelgések az előző évtizedek világmegváltó stílusa és rocksztárja előtt, a kifutók hatásának az eredménye, valamint az önkifejezésnek egy speciális módja is.

Forrás: Vanity Fair