Alvó szemmaszk, arcszérum, hidratáló krém, és arcmasszírozó henger márvány háttéren

A tökéletes esti rutin minden bőrtípus számára

Az energiaszinttől kezdve az általános hangulatig minden jobb egy jó éjszakai alvás után – beleértve a bőrünk állapotát is. Éjszaka a bőr, a test többi részével együtt, javító és helyreállító üzemmódba kapcsol, így ha eleget alszunk, az egyszerű módja annak, hogy reggelre egészségesebb és boldogabb bőrre tegyünk szert. Ehhez azonban nem mindegy, hogyan készítjük fel a bőrünket az éjszakára.

Fontos az éjszakai bőrápolási rutin?

Igen. Mivel az éjszakai órákban a bőr javító üzemmódba kapcsol, hasznos olyan készítményeket használni, melyek támogatják és fokozzák ezt a folyamatot, és segítik a bőrsejteket útjukon. Ez a tökéletes alkalom arra is, hogy a nap folyamán keletkezett szabadgyökös károkat visszaállítsuk. Az említett károsodás a környezetszennyezéstől a napfényig. mindennek való kitettség következtében következik be. Ráadásul nagyon fontos, hogy megtisztítsuk a napi sminket és a felszíni szennyeződéseket, így megelőzve az eltömődött pórusokat, a pattanást és az irritációt.

Mi a legjobb éjszakai bőrápolási rutin?

A leghatékonyabb éjszakai bőrápolási rutinnak a regenerációra kell összpontosítania, mert éjszaka a bőr nem használ értékes erőforrásokat az UV sugárzás elleni védekezésre. Emellett a bőr jobban képes felszívni a helyileg alkalmazott hatóanyagokat, így ha a nappali bőrápolás célja a védelem, akkor éjszaka minden a bőrproblémák kezeléséről szól. A bőr éjszaka fokozott transzepidermális vízveszteséget – vagy dehidratációt – is elszenved, ezért legalább ezt fontos megelőzni a hidratálással.

Hogyan állítsuk össze az ideális éjszakai bőrápolási rutint? Íme, az öt legfontosabb lépés, amelyeket a bőrünk igényeihez igazíthatunk, valamint, hogy hogyan tudjuk hatékonyan rétegezni az összes bőrápolót lefekvés előtt.

1. Tisztítás

Első lépésként tisztítsuk meg a bőrünket. Akár viselünk sminket, akár nem, a nap folyamán felgyülemlett szennyeződések eltávolítása kulcsfontosságú az egészséges bőrhöz. Egy gyengéd tisztítószer, amely nem zavarja a bőr védőrétegét (barrier), a legjobb választás, különösen, ha két tisztításra van szükség a smink alapos eltávolításához, majd a bőr tisztításához.

2. Toner vagy esszencia

Lehet, hogy a toner az utóbbi években kiesett a bőrápolási rutinunkból, de fontos, hogy a tisztítás után kiegyensúlyozó formulát használjunk, hogy visszaállítsuk a bőr pH-értékét (amelynek 4,7 és 5,75 között kell lennie). Amikor tisztítunk és vizet használunk, befolyásoljuk a bőr természetes pH-értékét és a barriert.

Fontos, hogy az általunk választott toner ne tartalmazzon alkoholt. Az esszenciák egy másik lehetőséget jelentenek a bőr kiegyensúlyozására, hidratálására és előkészítésére a következő formulákra.

3. Szemránckrém

Ha a munkánk során hosszú napokat töltünk a képernyőt bámulva, biztosan ismerős az az érzés, mintha megerőltettük volna a szemünket. Mivel este kicsit több időnk van egy alaposabb bőrápolási rutin elvégzésére, ne csak simán felkenjük az éjszakai szemránckrémünket, hanem gyengéd masszázzsal dolgozzuk be a bőrbe, hogy oldjuk az egész napos feszültséget.

4. Retinoid vagy más szérum

Itt a bőrproblémáink és az általunk szívesen használt termékek alapján válasszunk megfelelő terméket. A retinoid termékek használatára az éjszaka az ideális idő, főleg azért, mert a többségük fényérzékenységet okoz, ezért mindenképpen használjunk fényvédő nappal.

Miután megtaláltuk a megfelelő retinoidot, fontos, hogy következetesen alkalmazzuk a legjobb eredmény érdekében. Az olyan összetevők, mint a retinoidok, serkentik a kulcsfontosságú szerkezeti fehérjék, például a kollagén termelését, és ehhez időre van szükség, így az igazán jelentős előnyökre, például a finom ráncok csökkenésére hat héttől és azon túl számíthatunk.

Ha nem boldogulunk a retinoidokkal, alkalmazzunk egy másik szérumot a rutin ezen pontján. A hámlasztó savak nagyszerű módjai annak, hogy a bőr regenerációs ciklusával szinkronban fokozzuk a sejtforgalmat, bár bőrtípustól függően a legjobb, ha néhány naponta egyszer használjuk őket, hogy megőrizzük a barrier épségét. Eközben, ha a bőrünk gyakran irritált vagy érzékeny, érdemes egy nyugtató összetevőket, például niacinamidot, CBD-t vagy aloe verát tartalmazó szérumot is használni.

5.Hidratáló krém, arcolaj vagy éjszakai maszk

Utolsó lépés olyan krémet vagy arcolajat válasszunk, amely biztosítja, hogy a bőr hidratált maradjon éjszakára. Használhatjuk ugyanazt a hidratálót, amit nappal (ha nem tartalmaz SPF-et), bár többnyire bölcs dolog estére egy kicsit vastagabb formulát választani, hogy támogassa a barriert. Azoknak, akiknek egy kis extra lendületre van szükségük, az éjszakai maszkok segíthetnek mélyen táplálni és hidratálni a bőrt.

(Vogue)

Nyitókép: Shutterstock / Savanevich Viktar