Ez a 4 lakberendezési trend lesz az uralkodó 2022-ben

Ez a 4 lakberendezési trend lesz az uralkodó 2022-ben

Az elmúlt két évben drasztikusan megváltozott az, ahogyan otthonunkban élünk és ahogyan az ottlétünkről gondolkodunk. A koronavírus-járvány miatt sokkal több időt töltünk otthon, mint valaha, lakóhelyünk egyszerre funkcionál irodaként, kikapcsolódást nyújtó szentélyként vagy a néha otthontanulásra kényszerülő gyerekek iskolájaként. Most minden eddiginél jobban összpontosítunk arra, millyen hangulatot áraszt magából otthonunk, és hogyan támogatja mindennapjainkat, és a lakberendezési trendek is ehhez kezdenek alkalmazkodni. Mutatjuk, mik lesznek ennek szellemében az idei leguralkodóbb trendek.

1. Luxus részletek

Otthonaink lehetőséget biztosítanak személyes stílusunk kifejezésére, és a CB2 modern lakberendezési márka előrejelzése szerint az emberek egyre inkább a luxust fogják keresni otthonuk dekorálása során. A cég egy nemrég készült felmérésében részt vevő belsőépítészek arra jutottak, hogy az ügyfelek „kreatív egyéniséget" és „egyedi megjelenésű" darabokat keresnek otthonukba.

Ez a tendencia nem korlátozódik a korlátlan költségvetéssel rendelkezőkre, ha csak egy-két gyönyörű, jól elkészített darabra fektetünk be, azonnal kifinomultabb hangulatot varázsolhatunk a szobák bármelyikébe.

2. Wellness-központú dizájn

Az általános jólétünket támogató dizájn különösen fontos olyan helyen, ahol időnk nagy részét töltjük. A jó közérzetet biztosító belső terekben, amelyekben nyugodtnak és elégedettnek érezhetjük magunkat, a természet lesz az inspiráció fő forrása.

A megkérdezett belsőépítészek szerint a természetes anyagok és a zöld organikus árnyalatai lesznek a legnépszerűbbek az ügyfelek körében, és 60 százalékk a „a kültéri szabad behozatalát" emeli ki, mint a 2022-es lakberendezési trendet, amelyet a legjobban várnak. A biofilikus dizájn kifejezést valószínűleg sokkal gyakrabban fogjuk hallani idén, mivel a növényközpontú terek egyre népszerűbbek.

3. Minőségi kivitelezés

A CB2 előrejelzése szerint egyre több vásárló fog elfordulni az olcsón gyártott fast fashion bútoroktól a jó minőségű, generációkon át kitartó darabok felé. A jól kidolgozott vintage és a vintage ihletésű bútorok, különösen a midcentury bútorok továbbra is nagyon keresettek maradnak 2022-ben is.

4. Fenntartható anyagok

Mivel a fenntarthatóság továbbra is a vásárlók és a kereskedők középpontjában áll, a CB2 előrejelzése szerint idén az etikusan beszerzett természetes anyagok lesznek a legfontosabb lakberendezési trendek. A megkérdezett belsőépítészek csaknem harmada állítja, hogy fenntarthatóbb anyagokat tervez beépíteni 2022-es projektjeikbe.

Várhatóan még több olyan berendezési tárgyat láthatunk majd, amely olyan földbarát anyagokból készül, mint a biopamut és az FSC-tanúsítvánnyal (Forest Stewardship Council felelős erdőgazdálkodást igazoló tanúsítványrendszer) rendelkező fa, amelyet a legszigorúbb környezetvédelmi és társadalmi szabványok szerint takarítottak be. Keressük a kiváló minőségű anyagokból, például tömörfából és márványból készült dekorációt, és bár ezek drágábbak, de ha egyszer megvásároljuk, örökre, de legalábbis hosszú ideig velünk maradnak.

Nyitókép: Instagram / cb2