A Fehér Ház hivatalos karácsonya, ami az összetartozás eszméynét jelképezi

Így díszíttették fel Bidenék a Fehér Házat karácsonyra

Joe Biden első karácsonyát fogja ünnepelni a Fehér Házban, ehhez méltón pedig csodálatos dekorációt kapott az épület legtöbb szobája. A különböző helyiségek más-más tematikájúak, és mindegyik valamilyen mélyebb jelentést is hordoz. Legyen szó a család, az összetartozás vagy a művészetek ajándékáról, mindegyik kapott magának kiemelt szerepet a dekoráción belül.


Mivel egy hatalmas épületről van szó, így rengeteg önkéntes segítő kézre volt szükség, hogy olyan káprázatos legyen a végeredmény, ahogy azt a hétfői leleplezésen láthattuk. Egy egész hétig tartottak a munkálatok, ez idő alatt pedig száz önkéntes szívét-lelkét beleadva díszített. Negyvenegy karácsonyfa található az egész Fehér Házban, és itt nem áll meg a nagy számok sora, hiszen hatezer láb hossznyi ünnepi szalag (majdnem kétezer méternyi) és pontosan 78 750 égő csillog a Házon kívül-belül.

„A szentnek tartott dolgok egyesítenek bennünket, és túllépnek a távolságon, az időn, sőt a világjárvány korlátain is. Hit, család és barátság; a művészetek, a tanulás és a természet szeretete; hála, szolgálat és közösség; egység és béke. Ezek azok az ajándékok, amelyek összefűzik életünk szívhúrjait"

— fejtette ki Joe Biden elnök és felesége Jill, a first lady. Mondandójukhoz hozzáfűzték, hogy ezek a fontos értékek szolgáltak a dekoráció témájához.

Az East Colonnade és East Landing területét fehér galambokkal és hullócsillagokkal díszítették, ezzel tisztelegve a koronavírus ellen küzdő orvosok és ápolók munkája előtt. Emellett pedig ott található egy karácsonyfa, amit az elesett katonák emlékére állítottak.

"Akik életüket adták hazánkért, és a családokért, akik örökségeiket továbbviszik"

— magyarázták a különböző jelentéseket az NPR cikkében.

A könyvtár a tanulás ajándékát képviseli, ezért újrahasznosított papírból készült madarak és pillangók ékesítik, mellette pedig a Vermeil termet színes festékminták és ecsetek ékesítik, ezzel örömüket kifejezve a művészet értékéért.

Az East Room, a Fehér Ház legnagyobb szobája a hála ajándékát jelképezi, ott egy betlehem áll, amiben negyven 18. századi figura van elhelyezve. Ez a dekorelem már 1967 óta látható. A Kék szobában van felhúzva a hivatalos karácsonyfa, ami az összetartozás eszményét hordozza. Ágain az államok zászlaját csőrükben tartó galambdíszek lógnak.

A Vörös szobában az előadó-művészetet ragadták meg mint ajándék, a kandalló felett fúvós hangszerek sorakoznak. Az állami étkező a család ajándékát jelképezi, itt egy hatalmas, ötvenöt lapból álló mézeskalács Fehér Ház áll. A Grand Foyer és a Cross Hall pedig a hit és a közösség értékét képviselik. Lebegő gyertyák világítják be a teret, ahol egy kisváros téli jeleneti vannak fából ábrázolva.


Nyitókép: Twitter/Jill Biden