Jenna Ortega a 2023-as Golden Globe-díj-átadón

Így készült Jenna Ortega sminkje a Golden Globe-díjátadóra

A nemrég megrendezésre került Golden Globe-díjátadón ugyan a filmeké és a sorozatoké volt a főszerep, azonban nem lehet szó nélkül elmenni a hírességek megjelenései mellett. Jenna Ortega sminkje mindenkit elkápráztatott, most pedig azt is megtudhatjuk, hogyan készült.


A nagy népszerűségnek örvendő Wednesday sorozat sztárja, Jenna Ortega sminkjét Vincent Oquendo készítette. Alanyával kapcsolatban valami olyasmit akart kreálni, amit még nem sokszor látott a szakmában, de úgy, hogy ne menjen a természetesség rovására. A cél tehát az volt, hogy a színésznő arcának a természetes szépségét emeljék ki.

„Olyasmit akartam csinálni, amit még soha nem csinált, de azt akartam, hogy úgy nézzen ki, mint ő, és ne a smink vegye át a tekintetét. Megvoltak ezek a képek Sophia Lorenről, és nagyon vonzott minket ez a tripla vonalas megjelenés. Egy halvány elefántcsont színű, matt szemhéjfestékkel kezdtem az egész szemhéján, a kontúrt pedig meleg barna színekkel alkottam meg”

— olvashatjuk a profi sminkes szavait a Marie Claire cikkében.

A hosszú szempillák tartósságához és formájához kezdésképp két szempillaspirál egyikét vitte fel. Ezt követően felhelyezte a műpillákat. Folytatás gyanánt egy barna zselés szemceruzával rétegezett a felső és az alsó részre, és egy koromfekete folyékony szemceruzával állította be. Végezetül félbevágott egy műszempillacsíkot, hogy a szélekre helyezhesse őket.

A bőrszín tekintetében nem akartak nagyon elrugaszkodni a valóságtól, éppen ezért csak egy nagyon könnyed árnyalatot vitt fel Ortega arcára bolyhos ecsettel, majd végül áttetsző púderrel fixálta azt. A kontúr púderrel Oquendo kiemelte az arccsontokat, a munkáját pedig egy mandarinárnyalatú pirosítóval fejezte be, amit a kontúrokra vitt fel.

Ortega hajáért David Stanwell volt a felelős, aki Instagramon osztott meg képeket a remekművéről.

Az idei Golden Globe további látványos megjelenéseiről és divatpillanatairól már írtunk egy korábbi cikkünkben, ahol sokkal több híresség öltözékére és sminkjére kitértünk. Kapcsolódó írásunkatitt lehet elolvasni.

Nyitókép: Getty