Egy lány rúzst tesz a szájára

Éveket öregíthet rajtunk ez a gyakori sminkhiba

A sminkeléssel kifejezhetjük az egyéniségünket, elfedhetjük az esetleges bőrhibákat és kiemelhetjük a szépségünket. Van azonban egy széles körben elkövetett sminkhiba, amely a szakértők szerint éveket öregíthet rajtunk. Mutatjuk, mit érdemes elkerülni!


A rúzs és a szájfény rossz felvitele évekkel idősebbnek mutatja viselőjét, mindemellett a sminkünk tartóssága is csökken tőle. És hogy mik a fő bűnösök? A szájceruzák és a matt hatású rúzsok egyaránt öregíthetik a hölgyek megjelenését, ami semmilyen eseményen nem ideális.

Diane Kendal, a Marc Jacobs Beauty sminkmestere szerint a szájkontúrceruzákat kell elsősorban kerülni. Munkája során megfigyelte, hogy azoknak a nőknek, akik használnak szájceruzát a rúzsuk alá, hirtelen nagyot ugrik az életkoruk, legalábbis látszatra. Kendal szerint egyszerűen szebb, ha egyáltalán nem használnak hagyományos ajakceruzát.

Kylie Jenner hatására nagyon sokan túlhúzzák a vonalat a szájuknál, hogy ezzel nagyobb ajkak hatását keltsék. Ez a trend — főleg idősebb nőkön — kiemeli a bőrhibákat és a természetes ráncokat, így pont az ellenkezőjét érik el annak, amit szerettek volna.

Mindezek tetejébe, a száraz hatású, matt rúzsokat is ebbe a csalóka kategóriába lehet sorolni. A fiatalos hatásért érdemes fényes ajakkiemelőket igénybe venni, azok ugyanis nem hangsúlyozzák ki a ráncokat, és nem teszik öregebbé a száj felületét sem.