Jeanne Damas a Dior Haute Couture 2020-as tavaszi/nyári bemutatóján a Párizsi Divathét keretében 2020. január 20-án, Párizsban

4 hajformázási tipp, amire a francia lányok esküsznek

A bőrápolás és a sminkek után a Rouje francia márka legújabb termékcsaládja a hajápolással is foglalkozik. Jeanne Damas modell, tervező, a Rouje francia márka alapítója és kreatív igazgatója hasznos tippeket osztott meg ennek kapcsán a legjobb „francia lányos” hajtippjeiről.

1. Könnyű hajformázó termékek használata

Mivel Damas-nak nagyon vékonyszálú a haja, ezért mindig olyan spray-t keres, amely szép textúrát ad, de nem tűnik túl nehéznek. A Rouje L'Huile Cheveux egyszerű alternatíva, amelyet könnyen fel lehet vinni a száraz haj végére vagy a hajtövekre, mint hajmosás előtti hajmaszkot.

„Két-három cseppet kenek a hajvégekre a hajolajból, hogy tápláljam őket. Nagyon élvezem a finom narancsvirág illatát, amely a makadámiadió, a sárgabarack- és a kaméliaolaj kombinációjából származik.”

2. Hajmosás kitolása

Annak érdekében, hogy megőrizze a tökéletes textúrát, Damas csökkenti a heti hajmosások számát.

„Igyekszem hetente két-három alkalomnál többször nem hajat mosni. Így sokkal jobb lesz a textúrája. Néha nyerhetsz egy plusz napot azzal, hogy szárazsampont használsz.”

A szárazsampon segít felfrissíteni a hajtöveket azokon a napokon, amikor úgy döntünk, kihagyjuk a hajmosást. Érdemes olyan szárazsampont használnunk, amely a hajunk speciális igényeit fedezi, hogy ez a lehető leghatékonyabb legyen.

3. A kulcs az egyszerűségben rejlik

Damas számára az imádott „francia lányos” megjelenés eléréséhez kulcsfontosságú az egyszerű rutin, minőségi termékekkel.

„Nem tudok minden francia nő nevében beszélni, de számomra [a francia-lányos hajnak] köze van az egyszerűséghez – a kevesebb több. A La Brume Cheveux spray-t használom, és a hajamat összegyúrom, miközben diffúzorral szárítom”

– mondja.

A spray mindössze három összetevőt, glicerint, nori tengeri moszat kivonatot és tengeri sót tartalmaz. A nap bármely szakaszában, nedves vagy száraz hajon is alkalmazható.

4. Bátran a kiegészítőkkel

Itt a tavasz, lekerül a fejünkről a sapka és a kapucni, végre bátran kísérletezhetünk az egyedi módokkal, melyekkel elegánsabbá tehetjük a frizuránkat. Miután elérte a kívánt textúrát, Damas általában egy klasszikus kiegészítőt választ.

„Szeretek nagy, színes virágokat tenni a hajamba, még több részletet ad egy egyszerű ruhához, és az Almodovar-filmek hősnőit juttatja eszembe.”