Anne Hathaway

Túl sok a forgód? Ez a frizura tökéletes lehet!

Ha te is abba a kategóriába tartozol, akinek a túl sok hajforgója miatt le kell mondania a legtöbb divatos frizuráról, mutatjuk a legújabb trendet, ami kifejezetten neked lett kitalálva.


A hajforgók alapvetően meghatározzák, hogy az ott lévő tincseink milyen irányba nőjenek. Éppen ezért egy-egy, a homlok közelében elhelyezkedő sokak szerint már kizáró ok az olyan frizurák esetében, mint például a frufru. A Nick Latham és Sean Paul Nother fodrászok által alapított Hair Bros fodrászat azonban szembeszáll a hiedelemmel, miszerint a túl sok forgó probléma lenne, sőt, egyenesen üdvözli azt. – írja a Glamour.

Van egy elterjedt mítosz, miszerint forgók esetén nem lehet frufrunk, márpedig mi sosem hittünk ebben. Fogadjuk el a jelenlétét és építsük bele a frizuránkba

– fejtik ki, a márka Instagram-oldalán pedig egy olyan, nyolcvanas évekre hajazó „könyvtáros’ (librarian cut) frizurát posztoltak, ami szerintük azok számára is könnyedén elérhető, akik rengeteg forgóval rendelkeznek. A fodrászpáros szerint korábban a tökéletes, egyenes és nagyon tompa frufru volt divat, amely esetén egy-egy „rossz helyen lévő“ forgó tényleg problémát okozott volna. Jelenleg azonban inkább a lágyabb esésű frizurák uralják a szépségtrendeket, így egyáltalán nem jelent gondot, sőt sokszor csak segít a volumen növelésében.

Mit is kérj pontosan, ha fodrásznál jársz? 

A frufru kívánt hosszától függően a frizura testre szabható. Mi szeretjük, ha a frufru közepe kissé kuszább. Gyakran előfordul, hogy a szemöldök alá vágjuk a frufrut, amitől egy kicsit hosszabb lesz, ezáltal sokoldalúbbá, formázhatóbbá válik. Otthon pedig hajszárítózás közben tekerjük felfelé a körkefére, három kisebb szakaszban. Ezután fésüljük át a volumen növelése érdekében. A „könyvtáros“ frizura egyik legnagyobb előnye, hogy mindenkinek kicsit másmilyen lesz a végeredmény, forgótól függően. Ráadásul nagyobb hajlással és ívvel rendelkezik, ami kinyitja a szemeket és kiemeli az arccsontokat. A két fodrász szerint pedig a népszerűsége valójában a finom, lágy esésében rejlik.