hermes tokio kirakat

Egy rózsaszín űrhajó fogad minket ebben az Hermès üzletben​

Az Hermèsnek védjegyévé vált, hogy mindig valami extra kirakattal rukkolnak elő. Ebben a tokiói üzletben is leszavazták a karácsonyi hangulatot, és inkább egy pasztellrózsaszín űrhajót álmodtak meg egy asztronautával kiegészítve – ráadásul mindezt papírból. Órákig tudnánk bámulni a részletgazdag alkotást!


Az Hermès a kifogástalan minőségéről volt híres, és az inkább klasszikus stílust képviselő termékeiket előszeretettel kombinálják a vagány és váratlan ötletekkel. Ha az üzletek kirakatában valamilyen extravagáns, nagyon különleges kiállítást szeretnének látni, akkor a Zim & Zou-t — két francia művészt — kérik fel. Első közös munkájuk 2015-ben volt, amikor a sanghaji Hermès számára készítettek ragyogó installációt, amit egy természettudományi múzeum ihletett. Két évvel később Dubaiban volt látható hasonló művük: ott egy álomvilágot jelenítettek meg, ahol az emberek együtt élnek a luxusdarabokkal.

a toki\u00f3i Herm\u00e8s kirakata amit Zim&Zou tervezett

Fotó: Instagram/zimandzou

Idén Tokióban folytatták együttműködésüket, és ezúttal egy roppant bonyolult és részletgazdag, papírból készült űrhajót valósítottak meg. A jármű kormányánál egy aranyos, szkafanderes űrhajós ül, akinek eltökélt célja, hogy felfedezze a világegyetemet. A kellékek mind pasztellrózsaszínben pompáznak, valamint meglepő részletességgel ki van dolgozva az összes gomb és kar az irányítópulton. Az alkotó duó szerint művüknek mélyebb jelentése is van.

a toki\u00f3i Herm\u00e8s kirakata amit Zim&Zou tervezett

Fotó: Instagram/zimandzou

"Az űrhajó pilótafülkéje — amely egyszerre összetett és titokzatos — az élet és a döntések metaforája, amelyeket meg kell hoznunk. A főszereplő hátulról nézve felfedezi az univerzumot, miközben a saját életútját járja. A célja közvetlenül előtte van, és mindent megtesz azért, hogy elérje. Az emlékei, legértékesebb tárgyaival együtt, követik őt ebben a kalandban"

— így értelmezték legújabb művüket az alkotók.


Nyitókép: Instagram/zimandzou