Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt jelenete

A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című film ikonikus ruhája 20 év után is divatos

Több mint 20 év telt el azóta, hogy a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című filmet először bemutatták. A főszereplője Kate Hudson, aki egy fiatal újságíró, Anide Anderson történetét meséli el. A legtöbben azonban a filmből Kate egyik ikonikus sárga ruhájára emlékeznek, nem véletlenül.


Az igazi maradandó öröksége a filmnek Andie ikonikus sárga ruhája, amely 2021-ben még a címlapokra is került, amikor valaki megtalálta a tökéletes utánzatát.

A Vanity Fair magazinjának a filmben szereplő sztárok mind arról beszéltek, hogyan vált a ruha kulturális pillanattá (ma már a Jelmeztervezők Hírességek Csarnokában van). Kiderült, hogy az ihletet az Isadora-gyémánt sárga árnyalata adta, amely a Harry Winston gyémántos nyakláncán található, amelyet Hudson az eseményen visel.

„Karen Patchnek jelmeztervezőnek tetszett az Isadora színe - a sárga gyémánt. Szóval a szín nagyon különleges volt”

– mesélte Hudson a kiadványnak.

„Karen együtt dolgozott a Carolina Herrera csapatával, hogy valami olyat alkossanak, amit időtállónak, klasszikusnak és letisztultnak érez. Emlékszem az összes próbánkra, és arra, hogy a ruha vonalai tiszták és élesek legyenek, a hátsó rész pedig nagyon is Karenre jellemző volt.”

Carolina Herrera elegáns és elbűvölő ruhakölteményeiről ismert, amelyeket gyakran kedveltek az amerikai First Ladyk, köztük Jacqueline Kennedy Onassis.

„Imádom ezt a ruhát”

– folytatta Hudson.

„Szerintem ez a szín egyszerűen tökéletes volt és remekül mutatott a kamerában.”

Állítólag a film rendezője, Donald Petrie tanácsolta a színésznőnek, hogy teljesen forduljon meg a jelenetben, hogy a ruha hátsó részét is jól szemügyre lehessen venni.

A film producere, Lynda Obst hozzátette, hogy a ruha ennyi év elteltével sem veszített a csillogásából.

„Ez egy időtálló stílusú ruha, amely furcsa módon ennyi év elteltével sem számít elavultnak, sőt, sokan keresnek ma pontosan ilyen ruhát”

– mondta.