II. Erzsébet részt vesz az Erzsébet-vonal hivatalos megnyitóján a Paddington pályaudvaron 2022. május 17-én Londonban

Különleges darabokkal készül a Burberry II. Erzsébet platinajubileumára

A márka egy sor különleges termékkel és eseménnyel készül a 70 éve uralkodó királynő platinajubileumi ünnepsége alkalmából, köztük egy selyemsál piacra dobásával és a Historic Royal Palaces-szal való együttműködéssel, hogy támogassa a londoni Towert körülvevő magával ragadó Superbloom virágkiállítást.

Az idén júniusban megrendezésre kerülő The Queen's Platinum Jubilee Pageant hivatalos platina partnereként a Burberry két eredeti és magával ragadó kültéri installációval járul hozzá az eseményhez, köztük egy nagy úszó réttel, amely közvetlenül a Towerrel szemben lesz kikötve a Temzén.

A luxus divatház emellett Jon Emmony digitális művésszel is együttműködött egy művészeti fal elkészítésén, amely a londoni Towerben található Superbloom bejáratánál található. A tárlat egy utópisztikus víziót mutat be, amelyet a Superbloom ereje és a brit erdők állatainak és beporzóinak dinamizmusa ihletett, írja a Fashionunited.

A Burberry logójának mintájára létrehozott, zero-waste lebegő rét a Superbloom kiterjesztéseként működik, és azért jött létre, hogy rávilágítson a biológiai sokféleség kritikus fontosságára, a növényvilágot, az állatvilágot és a beporzókat ünnepelve, valamint a Burberry elkötelezettségét bemutatva az éghajlati válság kezelése iránt.

A különleges rét több mint 5000 növényt tartalmaz, amelyek közül sok az angol folyami ökoszisztémákra jellemző, és gyakran megtalálható a folyópartokon, például a Temzén, hogy kiemelje a természetes gyepek és mocsarak szerepét a szén-dioxid tárolásában, valamint a virágzó fajok szerepét a beporzók és a folyóparti vadon élő állatok táplálékának és nektárjának biztosításában.

A kert építéséhez felhasznált anyagok között szerepel 1,4 tonna újrahasznosított műanyag, melyet az Egyesült Királyság folyóiból gyűjtöttek össze, és 58 000 műanyag palacknak vagy 3,3 millió műanyag szívószálnak felel meg.

Az úszó rét minden elemét felelősen szerezték be, és használt, újrahasznált vagy újrahasznosított, tette hozzá a Burberry a sajtóközleményben.

Minden növényt a divatház önkéntesei ültetnek majd újra, és az installáció bezárása után helyi közösségi projektekben élnek tovább, többek között a The Listening Space-ben a The Caversham Group Practice-ben Kentish Townban. A lebegő réti térképeket is magozott papírból és növényi tintából készítették, így a látogatók otthonról is elültethetik, és létrehozhatják saját rétjüket.

A Burberry emellett egy jubileumi emlékkendőt is kiadott II. Erzsébet 70 éves uralkodásának tiszteletére. A négyzet alakú selyemsál a márka brit örökségét ünnepli, és kézzel illusztrált motívumokat tartalmaz, amelyeket az ősi brit erdők és az ott élő növény- és állatvilág ihletett.

A négy brit nemzetet képviselő madarak mellett tiszafák, kék harangvirágok, pillangók és mókusok is láthatók: Angliát egy vörösbegy, Skóciát egy kerecsensólyom, Észak-Írországot egy veréb és Walest egy aranysas képviseli.

A The Queen's Platinum Jubilee selyemsál 330 fontért (153 ezer forint) kapható online, valamint a kiválasztott Burberry üzletekben. A sál a jubileumi ünnepségek ideje alatt a londoni Burberry üzletek zászlóit és kirakatait is díszíti majd.

A márka azt is hozzátette, hogy a különleges kiadású sálat a Woodland Trust természetvédelmi jótékonysági szervezetnek szánt adománynak jelöli meg, hogy támogassa őket egy erdőkben és fákban gazdag Egyesült Királyság létrehozásában, mind az emberek, mind az élővilág számára.

A Burberry az iskolásokkal is összefogott, hogy különleges jubileumi alkotásokkal és üzenetekkel tisztelegjenek a királynő előtt, amelyeket több mint 80 buszmegállóban helyeznek el Westminsterben, közel ahhoz a helyhez, ahol a platinajubileumi felvonulás zajlik majd.

A műalkotások a divatház által a leedsi Armley Park Általános Iskolában tartott workshopon készültek, amely a Burberry Marcus Rashforddal, a National Literacy Trusttal és a Macmillan Children's Books-szal kötött partnerségének kedvezményezettje, hogy segítse a fiatalokat az olvasási készségek fejlesztésében.

A Burberry Floating Meadow május 30-tól június 1-jéig, míg a Burberry Art Wall június 1-jétől szeptember 18-ig lesz megtekinthető.

Nyitókép: Getty Images / Andrew Matthews - WPA Pool