Jonathan Cohen 2021-es őszi kollekciójának fenntartható ékszerei

Újrahasznosított nyaklánccal a környezettudatosságért

Jonathan Cohen évek óta nem pazarolt el egy darab szövetet. A maradékokat újrahasznosította, és párnákká, patchwork ruhákká, cipőkké vagy éppen sminktermékekké alakította. A lista új kategóriával egészíült ki nemrég: az ékszerekkel.

A buborékszerű nyakláncok a márka 2021-es őszi kollekciójában tűntek fel: többréteges gyöngyköteg nyakláncok vagy extra hosszú szálakat tartalmazó, a mellkast körülölelő ékszerek is megtalálhatók az új darabok között. Ha közelebbről megvizsgáljuk őket, láthatjuk, hogy mindegyiket ugyanazok az anyagok és minták borítják, mint a ruhákat: pöttyös mintás selyem, viszkóz, absztrakt virágok.

A nyakláncok kapcsok helyett állítható szalagkötéssel vannak rögzítve, mely Cohen sok ruháján megtalálható. Ezeket menekült és bevándorló nők készítették kézzel az Egyesült Államokban, a Refugee Artisan Initiative együttműködésével.

„Sokat beszélünk a fenntarthatóság különböző módjairól, de az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy a munkavállalók is részesei a kérdésnek. Fontos, hogy ne csak azt tudd, honnan származnak a ruháid, hanem azt is, ki készíti azokat"

– idézi Cohent a Vogue.