Katalin hercegné és Vilmos herceg az esküvőjükön

Miért változtatta meg Katalin hercegné a Diánától örökölt jegygyűrűjét?​

Vilmos herceg tizenegy évvel ezelőtt egy igazán különleges gyűrűvel kérte meg jövendőbelije kezét. A nevezetes ékszert korábban Diána hercegné viselte, ám a darab nem maradt meg a kezdeti formájában. Katalin módosításokat eszközölt rajta, de miért tette ezt?


A gyűrű egy 12 karátos, ovális kék zafírokból készült, amelyet 14 kisebb gyémánt ölel körbe. Kevesen tudják azonban, hogy ez az ékszer nem Vilmos herceg tulajdonában állt, hanem testvére, Harry herceg örökölte anyjuk halála után. A lánykérés előtt azonban a sussexi herceg lemondott hagyatékáról fivére javára.

A lánykérést követően — még az esküvő előtt — viszont módosítani kellett a gyűrű méreteit, ugyanis leesett a menyasszony ujjáról. A pletykák szerint a G Collins and Sons nevű ékszerüzletbe vitték a problémás tárgyat, majd ott kijavították a hibákat. A beavatkozás során komoly módosítások is történhettek volna, ugyanis az ilyen eseteket a nemesfém, vagy a drágakövek egy részének az eltávolításával szokták javítani.

Ennek ellenére a hercegné apró platina gyöngyöket tetetett az ékszer alsó részének belsejébe, ezzel pedig tökéletesen rá tudták igazítani az eljegyzési gyűrűt az ujjára. Az esküvőn természetesen egy másik ikonikus darabja is lett, amely walesi aranyból készült. Ezeken túl viszont van egy harmadik gyűrűje is, melynek történetéről egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

„Egy menyasszony legrosszabb rémálma, amikor lenéz és látja, hogy a gyűrűje leesett. El lehet képzelni, hogy ez mennyire felnagyítódik, amikor az Egyesült Királyság leendő királyához mész feleségül"

— olvashatjuk a Marie Claire cikkében.

A cambridge-i hercegi párnak azóta három gyermeke született. György herceg — aki apját követi majd a trónon — idén töltötte be a kilencedik életévét, a nagy nap alkalmából pedig egy igazán megható és tiszteletteljes köszöntésben volt része. Hogyan töltötték családi körben a születésnapját? Egy korábbi cikkünkben választ lehet találni a kérdésre.