Kim Kardashian és Pete Davidson

7 kilót fogyott Kim Kardashian, hogy beleférjen Marilyn Monroe ruhájába

Kim Kardashian az idei Met-gála előtt kemény diéta szerint élte mindennapjait annak érdekében, hogy tökéletesen beleférjen a néhai filmcsillag, Marilyn Monroe legikonikusabb ruhájába. Vágya teljesült, ehhez viszont nagyon sokat kellett szenvednie.


A ruhát Monroe 1962. május 19-én, mindössze három hónappal a halála előtt hordta. Az emlékezetes eseményre a Madison Square Gardenben került sor, ahol a szőke divatikon John F. Kennedy elnöknek adta elő a Happy Birthday Mr. Presidentet, mely utólag popkultúrális jelentőségű pillanattá vált.

Kim Kardashian a tavalyi Met-gála során döntötte el, hogy a következő alkalmon bele akar bújni a mindenki számára ismert öltözékbe. Az ötletről így nyilatkozott a valóságshowsztár:

„Az ötlet igazából a tavaly szeptemberi gála után jutott eszembe. Azt gondoltam magamban, hogy mit csináltam volna az amerikai témához, ha nem a Balenciaga megjelenés lett volna? Mi a legamerikaibb dolog, ami eszedbe jut? Hát Marilyn Monroe."

Kardashian először párjával, Pete Davidsonnal közösen látogatott el a Ripley's Believe It or Not múzeumba, hogy személyesen is megnézhessék a darabot. Egyes elméletek szerint az eredeti tulajdonosra konkrétan rá kellett varrni a ruhát annak érdekében, hogy tökéletesen passzoljon mindenhol. Ezt tudva nem is csoda, hogy az első próbán napjaink híresség nem tudott beleférni, éppen ezért kellett a kemény diéta.

A fogyókúra során naponta kétszer szaunaruhát viselt, futópadon izzadt, teljesen elhagyott minden cukrot és szénhidrátot, és csak a legtisztább zöldségeket és fehérjét ette. Három hét alatt nagyjából 7 kilót kellett leadnia. A próbálkozást siker koronázta, és a sztár elmondása szerint örömkönnyeket hullatott volna, amikor először belefért a ruhába, de lehet tényleg elpityeredik, amint a rendezvény után megehet egy pizzát.

A Jean Louis által készített — Bob Mackie vázlata alapján — ruháról Kardashian nem is akarta levenni a hangsúlyt, így csupán egy Cartier Essential Lines 18 karátos fehérarany, valamint gyémántokkal díszített fülbevalót tett fel mellé, frissen beszőkített haját pedig kontyba fogta.