levis farmer

Gendersemleges verzióban tervezték újra a Levi’s népszerű darabjait

A farmermárka egy külsős csapattal, az Atelier Reservé-vel együtt dolgozva nemsemlegesen újratervezte őket azzal a céllal, hogy még szabadabb választásra ösztönözze vásárlóit.


Alljan Moehamad képzőművész és Deyrinio Fraenk tervező 2016-ban alapították vállalkozásukat, az Atelier Reservét, és arról váltak ismerté, hogy jól ismert ruhadarabokat saját ízlésük és tematikájuk szerint újradolgoznak. Az idei a második alkalom, hogy a Levi’s-szel együtt fognak bele egy projektbe.

Kezdetnek a brand leghétköznapibb ruháit dolgozzák fel: egy grafikával ellátott sportpulcsit, a csíkos flanelinget és a klasszikus Sherpa kamionos sapkát. Tervük mindezzel annyi, hogy egy teljes kollekció kikerüljön, amiket az emberek nemi identitásuktól függetlenül megtekinthetnek és válogathatnak köztük.

A termékeken grafikája egy parfümös üveget fog ábrázolni azzal a felirattal, hogy GENDERLESS. A tervezők szerint ezeket bárhogyan hordhatjuk: ha akarjuk, lehet oversized stílusú, de testhez simuló is.

„A szépségipar jó példája azoknak az iparágaknak, amelyben a nemi határvonalak összemosódtak. Egy illat nem feltétlenül férfias vagy nőies; sokáig csak így hivatkoztak rájuk. Hasonlóképpen felkérjük az embereket, hogy határozzák meg saját szabályaikat arra vonatkozóan, hogyan néz ki a szexi vagy vonzó”

nyilatkozta Moehamad.

A termékek egyébként december harmadikától lesznek kaphatóak a Levi’s online felületén.


Nyitókép: Shutterstock