A Louis Vuitton küönleges, íróasztallá alakítható utazótáskája

Megújult formában tért vissza egy különleges Louis Vuitton-darab

A francia divatház újjáélesztette 1929-es ikonikus irodai darabját, az utazótáskából átalakítható íróasztalt.

A Short History of Louis Vuitton Travel Trunks | Christie's

1929 júliusában Leopold Stokowski ünnepelt brit zenekari karmester megbízta Louis Vuittont egy hordozható íróasztal tervezésével és gyártásával. Addigra a Louis Vuitton által 1854-ben alapított párizsi poggyászcég különleges darabokat készített, például a kinyitható ággyá alakítható utazóládát.

Stokowski megrendelését követően a tervezőcsapat Vuitton fia, Georges vezetésével nekilátott az utazótáska-íróasztalnak, mely hatalmas sikert aratott. Az asztal részen könyvespolcok, írógéprekesz és fiókok is megtalálhatók voltak, amelyek elég nagyok voltak a kották tárolására is.

Nem csoda, hogy most némileg felfrissítve újra piacra dobják a darabot a márka alapításának 200. évfordulója alkalmából. Szem eőtt tartva a modern igényeket, az új verzió asztalfelülete nagyobb, hogy a laptopok elférjenek rajta, valamint a tárolórekeszek is méretesebbek. Emellett egy kábelátvezetőt is találni, hogy a töltők látványa ne rontson az összhatáson. Egy olyan évben, amikor sokan a koronavírus-járvány miatt távmunkát végeznek otthonukból, ennél jobb darabot nem is lehetne forgalomba hozni.

Megcsodálom!