louis vuitton kukoricabol keszult cipo

Kukoricából készített tornacipőt a Louis Vuitton

A nagy divatházak törekszenek a zöldebb gyártásfolyamatok bevezetésére. A legújabb szenzáció a kukoricából gyártott cipő, amivel a Louis Vuitton egy új szintre lépett a környezettudatosságban.


A luxuspiacon ugyan nagy a pazarlás is, de hemzseg a környezetbarát ötletektől is, és csupán a dizájnereken múlik, milyen alaphoz is nyúlnak. 2021 elején a Gucci állt elő egy újítással, a Demetra nevű anyaggal. Ez egy minőségi, puha, tartós és könnyen méretezhető műbőrszerű vászon, ami nem roncsolja a környezetet.

A LouisVuitton is ezt a trendet követi: az új Charlie tornacipőkkel mutatják be a Biopoliolt, ami egy kukoricaalapú műanyag. A cipő uniszex formájú, a talpa pedig kilencvennégy százalékban újrahasznosított gumiból készült.

A doboz, amiben kapható lesz, szintén újrafelhasznált kartonból készül, és egy mozdulattal átalakítható fogantyús táskává. A Charlie-t egyelőre egy színben gyártják, fehér alapon fekete és szürke részletekkel, alacsony és magas szárral, viszont csak idő kérdése, hogy a trendet felkapva több modellel is találkozzunk ebben a kategóriában.

A kukoricából készült sneakerek ára alacsony szárral 1080 dollár (nagyjából 348 ezer Ft), míg magassal 1130 dollár (hozzávetőlegesen 365 ezer Ft).

A környezetbarát trendet erősíti a Hugo Boss is, akik elkészítették az első öltönyüket állati eredetű anyagok nélkül, valamint és Stella McCartney együttműködése Adidasszal is környezettudatosság jegyében zajlott. Korábban arról is beszámoltunk már, hogy a bőrtáskáiról ismert Hermès gombából kísérletezett kispeciális bőrhatású anyagot.