Bőröndre felállított kis karácsonyfa a Louis Vuitton üzlet kirakatában 2022. november 29-én Párizsban

Elképesztően fest a Louis Vuitton által megálmodott karácsonyfa

A legendás londoni szálloda, a Claridge nemrég felállított karácsonyfáját a Louis Vuitton készítette.

A Claridge 2023-ás karácsonyfája csodálatos szobrászati alkotás, amely két nagy, nyitott, emblematikus Malles Vestiaire láda között helyezkedik el. Mindegyik jellegzetes ládát a Claridge's egykori utazási matricái és egy túlméretezett Louis Vuitton poggyászcímke díszíti.

Gaston-Louis Vuitton (Louis Vuitton unokája) lelkes gyűjtőként és utazóként egész életében gyűjtötte a szállodai matricákat, amelyeket gyakran helyezett el emlékként a poggyászán.

Az 5,2 méter magas fa 15 függőlegesen elhelyezett, különböző magasságú, újrahasznosított, krómozott törzsből áll, amelyek egy hagyományos karácsonyfa sziluettjét adják vissza art deco stílusban.

A fa csúcsán az Asnières, a Louis Vuitton család történelmi otthonának és műtermének makettje áll a középpontban. A párizsi folyóparton híres Asnières a Maison alkotóműhelyének szíve, ahol az eredeti Louis Vuitton szekrény törzse is található. Az ezüstös törzsek tetején és a havas táj közepén elszórtan 21 Louis Vuitton Vivienne kabalafigura található, köztük maga a Mikulás, mindez a Claridge előkelő fekete-fehér márványozott előcsarnokában.

A hatalmas karácsonyfa installáció a márka és a szálloda történelmi kapcsolatát szimbolizálja. Louis Vuitton volt III. Napóleon felesége, Eugénie de Montijo értékes tárgyai csomagolásáért felelős személye. De Montijo-nak a Claridge -ban volt a téli rezidenciája az 1850-es években.