
7 finom nyári moctail, ami garantáltan mosolyt csal majd az arcodra
Akár teljesen elköteleztük magunkat az absztinencia mellett, akár nyári vacsorapartit szervezünk olyanoknak, akik nem fogyasztanak alkoholt, vagy egyszerűen csak egy egészséges, finom és frissítő italra italra vágyunk a nagy melegben, ezek az alkoholmentes koktélok mindenkit jó kedvre derítenek majd. Készítsd el velünk a nyár legjobb moctailjait!
1. Áfonyás-gyömbéres tonik (4 adag)
Hozzávalók:
- 250 ml áfonyalé
- 3 teáskanál hámozott és reszelt friss gyömbér
- 250 ml tonik
- 400 ml szénsavas víz
- 1 citrom héja
- egy marék áfonya
Keverjük össze az áfonyalevet és a gyömbért egy mérőpohárban, és hagyjuk állni 5 percig. Szűrjük le az áfonyakeveréket egy nagy kancsóba, majd adjuk hozzá a citromhéjat, a zúzott jeget, a tonikot, a szénsavas vizet és néhány áfonyát. Keverjük jól össze, mielőtt poharakba öntjük.
Ez is érdekelhet: Négy darab a legnépszerűbb nyári hűsítő italok közül
2. Gyömbéres ale uborkával és limelevelekkel (2 adag)
Hozzávalók:
- 1 lime
- 4 fagyasztott lime levél
- 4 szelet uborka
- 300 ml gyömbérsör
- jégkockák
Vegyünk 2 poharat, és mindegyikbe facsarjunk fél lime-ot. Adjuk hozzá a facsart lime-hoz a limeleveleket és az uborkát, majd egy kanállal erősen nyomkodjuk meg, hogy az ízek felszabaduljanak. Töltsük meg a poharakat jégkockákkal, és öntsük hozzá a gyömbérsört. Tálalás előtt jól keverjük össze.
3. Virgin Mojito (4 adag)
Hozzávalók:
- 4 evőkanál (nád) cukor
- egy csokor menta
- 12 lime kifacsart leve
- 800 ml szódavíz
- tört jég (vagy néhány jégkockát törjünk össze egy konyharuha között egy sodrófával)
Törjük össze a 2 evőkanál cukrot és a mentalevelek felét mozsárban (vagy egy kis tálban és egy sodrófa végével). Tegyünk a 4 magas pohárba egy marék zúzott jeget. Osszuk el a poharakba a limelé felét a mentakeverékkel, jól keverjük össze, majd töltsük fel szódavízzel.
4. Mangó daquiri rózsavízzel és lime-mal (4 adag)
Hozzávalók:
- 250 g mangó hús, friss vagy fagyasztott
- 2 evőkanál cukor
- 50 ml víz
- 2 teáskanál rózsavíz
- 2 lime
- 4 mentalevél
- 600 ml szénsavas víz
- zúzott jég
Tegyük a mangót, a cukrot és a vizet egy serpenyőbe, és 5 percig pároljuk. Kézi turmixgéppel pürésítsük, amíg sima nem lesz. Adjuk hozzá a rózsavizet, és hagyjuk kihűlni. A mangókeveréket 4 pohárba osszuk szét. Minden pohárba tegyük bele a fél lime levét, néhány mentalevelet és tört jeget, és öntsünk hozzá 1,5 dl szénsavas vizet. Tálalás előtt óvatosan keverjük meg.
5. Friss és savanyú moctail (4 adag)
Hozzávalók:
- 1 uborka
- 8-10 mentalevél
- 1 citrom
- 25 cl fekete tea
- 10 cl bodzaszirup
- szódavíz (opcionális)
Hámozzuk meg az uborkát, és vágjuk nagy szeletekre. Keverjük össze a citrom levét a lehűtött fekete teával és a bodzasziruppal egy turmixgépben. Ezután adjuk hozzá az uborkát, és keverjük össze az egészet. Szűrjük le a folyadékot, hogy eltávolítsuk a pépes részeket. Tálaljuk a koktélt 4 pohárban jéggel vagy anélkül.
6. Vérnarancsos-mézes-vaníliás moctail (4 adag)
Hozzávalók:
- 6-8 vérnarancs
- 4 teáskanál folyékony méz
- 12 csepp vaníliakivonat
- 800 ml szénsavas víz
- jégkockák
- 12 csepp keserű likőr
Nyomjuk ki a vérnarancsok levét fedeles üvegedénybe vagy egy koktélkeverőbe. A hűtetlen léhez adjuk hozzá a mézet, a keserű cseppeket és a vaníliakivonatot. Jól rázzuk össze, majd adjuk hozzá a jeget, hogy lehűljön. Egyenletesen öntsük négy jéggel töltött pohárba, töltsük fel szénsavas vízzel, és tegyünk egy szelet vérnarancsot a tetejére.
7. Citrom-passiógyümölcs fröccs narancsvirággal (4 adag)
Hozzávalók:
- 4 passiógyümölcs
- 2 citrom leve és reszelt héja
- 4 mentalevél
- 800 ml szénsavas citromos szóda
- 1 teáskanál narancsvirág víz
- jégkockák
A passiógyümölcs húsát kanállal szedjük ki egy nagy kancsóba. Adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, a mentát, a citromos szódát és a narancsvirág vizet, majd töltsük meg a kancsót jégkockákkal. Keverjük jól össze, és töltsük poharakba a tálaláshoz.
Extra tipp: Gyönyörű virágos jégkockákat szeretnénk készíteni? Csak tegyünk néhány ehető virágot a jégkockaformákba, óvatosan töltsük fel vízzel, és tegyük a fagyasztóba, amíg felhasználásra nem kerül.
Nyitókép: Food Shop/Shutterstock