Bodzás gin koktél

A hosszú hétvége sztárja: bodzás gin koktél

Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a Bodzás gin koktélt.

A múlt heti kék áfonyás mojito koktél után maradunk a hűsítő, nyári koktéloknál, íme a recept:

Hozzávalók:

  • 6 cl gin
  • 2 cl bodzavirág szirup
  • 1,5 cl citromlé
  • 1 tojásfehérje
  • Narancshéj és ehető virágok a díszítéshez
Elkészítés:

Tegyük bele az összes hozzávalót egy shakerbe, még jég nélkül, és alaposan rázzuk fel az egészet. Ha kész, adjunk hozzá jeget, majd újra rázzuk fel, amíg teljesen fel nem oldódik a jég is. A kész italt öntsük egy elegáns, talpas pohárba, és narancshéjjal vagy ehető virágokkal díszítsük. Lassan kortyolgassuk a koktélt, és élvezzük a hosszú hétvégét!