Enyhítsünk a hőségen egy könnyű cseresznyés bourbon-koktéllal!
Mit is csinálhatnánk ekkora hőségben, pláne a hétvége beköszöntével, minthogy az egész hét fáradalmait kipihenjük egy jó koktélt szürcsölve. A cseresznyés Bourbon-koktélnál nem is lehetne jobbat választanunk, ráadásul tíz perc alatt elkészíthető. Mutatjuk!
Hozzávalók
6 darab friss vagy fagyasztott cseresznye, kimagozva
5 darab bazsalikomlevél
1 teáskanál kakukkfű levél teakeverék
fél citrom leve
4,5 cl bourbon
1,5 Cointreau
1-2 teáskanál fehérborecet
gyömbérsör a feltéthez
gyömbér cukor (opcionális)
25 gramm kristálycukor
4 gramm friss reszelt gyömbér
2 gramm friss, apróra vágott kakukkfű
Elkészítés
A gyömbércukor elkészítéséhez keverjük össze a kristálycukrot, a gyömbért és a kakukkfüvet, majd forgassuk bele poharunk peremét a kész keverékbe cukorba és töltsük meg jéggel. Egy shakerben vagy üvegedényben keverjük össze a meggyet, a bazsalikomot, a kakukkfüvet és a citromlevet, jól összepréselve, hogy kijöjjön a levük.
Ha kész, adjuk hozzá a burbont, a Cointreau-t és a borecetet. Töltsük rá egy kis jégre, és rázzuk össze jól, öntsük át a poharakba, töltsük fel gyömbérsörrel, majd óvatosan keverjük össze. A tetejét díszítsük bazsalikommal cseresznyével. Jó koktélozást!