Cseresznyés bourbon koktél

Enyhítsünk a hőségen egy könnyű cseresznyés bourbon-koktéllal!

Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a cseresznyés Bourbon-koktélt.

Mit is csinálhatnánk ekkora hőségben, pláne a hétvége beköszöntével, minthogy az egész hét fáradalmait kipihenjük egy jó koktélt szürcsölve. A cseresznyés Bourbon-koktélnál nem is lehetne jobbat választanunk, ráadásul tíz perc alatt elkészíthető. Mutatjuk!

Hozzávalók

6 darab friss vagy fagyasztott cseresznye, kimagozva

5 darab bazsalikomlevél

1 teáskanál kakukkfű levél teakeverék

fél citrom leve

4,5 cl bourbon

1,5 Cointreau

1-2 teáskanál fehérborecet

gyömbérsör a feltéthez

gyömbér cukor (opcionális)

25 gramm kristálycukor

4 gramm friss reszelt gyömbér

2 gramm friss, apróra vágott kakukkfű

Elkészítés

A gyömbércukor elkészítéséhez keverjük össze a kristálycukrot, a gyömbért és a kakukkfüvet, majd forgassuk bele poharunk peremét a kész keverékbe cukorba és töltsük meg jéggel. Egy shakerben vagy üvegedényben keverjük össze a meggyet, a bazsalikomot, a kakukkfüvet és a citromlevet, jól összepréselve, hogy kijöjjön a levük.

Ha kész, adjuk hozzá a burbont, a Cointreau-t és a borecetet. Töltsük rá egy kis jégre, és rázzuk össze jól, öntsük át a poharakba, töltsük fel gyömbérsörrel, majd óvatosan keverjük össze. A tetejét díszítsük bazsalikommal cseresznyével. Jó koktélozást!