Hűsítő és finom: Kék áfonyás mojito koktél
Hetente jelentkező rovatunkban a legelegánsabb vagy éppen legbohémebb koktélokat, és azok elkészítési módját mutatjuk be, ma a kék áfonyás mojito koktélt.
A múlt heti cseresznyés bourbon után maradunk a hűsítő, nyári koktéloknál, íme a recept:
Hozzávalók (2 személyre):
190-200 gramm kék áfonya
12 cl tiszta rum
10 db friss mentalevél
2 evőkanál cukor
2 db lime leve
30 cl klubszóda
jég
Elkészítés:
Egy robotgépben vagy turmixgépben pürésítsük simára az áfonyát, majd tegyük félre. Közben egy koktél shakerbe (vagy turmixgépbe) tegyük bele a mentalevelet és cukrot és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a lime levét, a rumot és a pürésített áfonyát és jól keverjük össze. A fogyasztáshoz a poharakba öntsük a jegeket és a klubszódát, majd öntsük bele a rumos keveréket. Óvatosan keverjük össze, majd díszítsük lime karikával, extra áfonyával és mentával. Jó koktélozást!