Egy szakács egy tányér halat tart a kétévente megrendezett Bocuse d'Or szakács világbajnokságon a budapesti HUNEXPO Vásárközpontban 2016 májusában.

Budapesten rendezik meg a Bocuse d’Or európai döntőjét

2016 után újra visszatér a fővárosba az egyik legfontosabb nemzetközi gasztroeseményt.

A Bocuse d'Or európai döntőjére húsz országból érkeznek csapatok, ahol a zsűri tagjai kiválasztják majd azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d'Or 2023-as lyoni világdöntőjén– olvasható a Bocuse d'Or Hungary oldalán.

„Megnyerni ezt a versenyt, fantasztikus és felejthetetlen élmény volt. Remélem, hogy a hazai versenyen újabb magyar séfnek lesz lehetősége bemutatkozni az európai mezőnyben. Ráadásul fiatal magyar séfek százai nézhetik majd a legjobbakat, és ismét megismerhet hazai alapanyagokat az európai nagyközönség"

– nyilatkozta Széll Tamás, a 2016-os európai fordulójának győztese és Lyon negyedik helyezettje.

A Bocuse d'Or európai válogatója hatalmas turisztikai reklámot is jelent Magyarország számára, valamint óriási lehetőség is, hogy hazánk még inkább megmutassa magát a nemzetközi színtéren– teszik hozzá a szervezők.