
Felejtsd el az Aperolt, a Hugo koktél a nyár sztárja
Míg az elmúlt nyarak legmenőbb koktélja az Aperol spritz volt, idén minden a Hugóról szól. Ez a kevésbé ismert olasz koktél ugyanolyan élénk és buborékos, mint az Aperol spritz, és vitathatatlanul még üdítőbb, köszönhetően az összekevert mentaleveleknek és a lime-kerék díszítésnek.
Az Hugót Roland Gruder találta fel 2005-ben egy Trentino-Alto Adige régióban található bárban. Észak-Olaszországnak ez az Ausztriával határos területe az olasz Alpok egy részét foglalja magában, ahol tavasszal és kora nyáron bőségesen virágzik a bodzavirág.
Nem csoda, hogy az Hugo fontos összetevője a bodzavirág, mely proseccóval, szódavízzel és mentával való kombinálása könnyű és virágos koktélt eredményez.
Összetevők
- 2 szál friss menta, elosztva
- 9,6 ml (1 evőkanál) bodzaszörp vagy szirup
- 12 cl (8 evőkanál) hűtött prosecco vagy más száraz pezsgő
- 6 cl (4 evőkanál) hűtött szódavíz vagy szénsavas víz
- Jég
- 1 lime szelet
Elkészítés
Tegyünk egy friss mentalevelet egy borospohárba, majd adjuk hozzá a bodzavirág szörpöt vagy szirupot, és keverjük össze óvatosan, hogy a mentalevelek enyhén megzúzódjanak és felszabaduljanak az olajok.
Adjuk hozzá a proseccót és a szódavizet, töltsük fel jéggel, majd óvatosan keverjük össze. Díszítsük egy lime-szelttel és a maradék mentalevéllel.
(Kitchn)
Nyitókép: Unsplash