Egy nő az orrára mutat

Egy új internetes őrület a sebészeti beavatkozás nélküli orrplasztikát hirdeti

Az orrplasztika hosszú évtizedek óta az egyik legnépszerűbb szépészetibeavatkozás-típus, ennek ellenére sokakat visszatart a műtét gondolata. Viszont egy újonnan terjedő internetes trend szerint van egy másik módszer is, mellyel villámgyorsan, altatás nélkül módosíthatók az arc vonalai.


Bár mostanában kezd elterjedt lenni különböző közösségimédia-oldalakon, viszont a folyékony orrplasztika már több éve a sebészeti beavatkozások népszerű alternatívája. Amit a szakemberek kínálni tudnak ezzel a procedúrával, az egy nem annyira tartós — nagyjából 1-1,5 évre szóló —, 10 perc alatt elvégezhető, altatás nélküli folyamat, melynek eredménye közel azonos a műtéti úton elérhető állapottal.

Hogyan működik?

Az orvos egy folyékony — pontosabban gélszerű — bőrfeltöltő anyagot használ az orr kontúrjának átformálásához. Ezt egy teljesen hétköznapi rendelői székben végzik altatás és bármiféle fájdalomérzet nélkül. Ezt a fajta eljárást elsősorban az arcrész alakjának apró módosítására veszik igénybe.

„Az orr egy 3D-s, összetett szerkezet, amely bőrből, lágyszövetből, porcból és csontból áll. Sok minden, amit lát, az árnyékokkal függ össze. Bizonyos kontúrok egyes megvilágításban vagy szögből jobban kiemelkednek, és egy nem sebészeti kezelés remek módja annak, hogy ezt enyhítsük”

— olvashatjuk egy szakértő szavait a Glamour cikkében.

A folyamat hozzávetőlegesen 10 percig zajlik, utána pedig rögtön vissza lehet térni a mindennapi teendőkhöz. A beavatkozásra maximum apró zúzódásra vagy duzzanatra utaló jelek utalnak, viszont két-három hét elteltével már teljesen láthatóvá válnak a tökéletesített vonalak. Mivel ez nem egy állandó kezelés, így fontos megjegyezni, hogy az első töltőanyag nagyjából kilenc és 18 hónap közötti ideig tart, utána viszont már közel sem kell annyi szert használni, mint az első látogatásnál.

Utókezelések tekintetében nagyjából ugyanazokat javasolják, mint egy friss tetoválás esetében. 24 órán át a sminkelést, valamint két napig a testmozgást is kerülni kell. Ajánlatos tartózkodni a nehéz szemüvegek viselésétől, a beavatkozást követő 2 hétben pedig mellőzni kell a napozást, valamint a kezelt terület nyomkodását.

Egy folyékony orrplasztika ára nagyon változó a területi elhelyezkedéstől, az orr anatómiájától, a kezelésre jelentkező munkaterületétől, valamint a töltőanyag mennyiségétől és típusától is. Hozzávetőlegesen 450 £-tól, vagyis 200 ezer forint körüli összegtől kezdődnek az árazások.

Nyitókép: Shutterstock