New Balance cipők polcon sorakoztatva

Te tudod, hogy melyik New Balance modell a legkényelmesebb?

A New Balance jelenleg az egyik legnépszerűbb márka a sportcipők között. Főleg az 530-as sneaker sziluettje az, ami mindenhol látható, még az Instagramon is kedvenc influenszereink lábán. De mit tudunk valójában a modellről, azon kívül, hogy most igazán divatos? Az alábbi bejegyzésünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.


Hol lehet megvásárolni a New Balance 530-at?

Mivel a New Balance 530-as nagyon népszerű, számos hazai online üzletben megvásárolható. Egyes boltok kollekcióiban különböző színvilágot és áttekintést találunk a méretről és árról. A New Balance 530 egyik legnépszerűbb online kiskereskedője természetesen maga a brand saját webshopja.

Egy másik szembeötlő jellemző, hogy a vásárlók nemcsak a cipő hosszát választhatják meg, hanem a cipő szélességét is. Ez teszi a New Balance-t olyan különlegessé a többi márkához képest. Azon kevés márkák egyike, melyet még mindig az Egyesült Államokban gyártanak. Két gyáruk Massachusettsben, három pedig Maine-ben található. A New Balance szerint ezek sokkal többet jelentenek, mint a sportcipők. Kiállnak azokért, akik félelem nélkül követik szenvedélyeiket és ezért népszerűsítik a sportot. A „Made in USA” sneakereket közel 219 alkalmazott gyártja egy történelmi téglaépületben a Merrimack folyó partján. Többek között itt készül a New Balance 990, de más sportcipők és személyre szabott tornacipők is az NB1 sorozatból.

Egyszerű dizájnja a tornacipők kedvencévé tette 1992 óta. Mindenekelőtt meggyőzheti viselőjét kiváló minőségű anyagaival, mint a velúr, bőr és háló.

Milyen technológiával van felszerelve a New Balance 530?

Az 530 másik kiemelkedő tulajdonsága a speciális New Balance technológia, amelyet a tervezési szakaszban használnak. Az NB 530 ENCAP középtalpjával és ABZORB sarokpárnázásával lenyűgöző.

A New Balance 530 retro megjelenése – fehér, zöld és ezüst színvilágban – bizonyítja a márka elkötelezettségét a jól felépített cipők iránt, mivel továbbra is kiváló kényelmet, tökéletes illeszkedést, jobb párnázást és hosszú élettartamot biztosítanak. Ez a feltámasztott, „klasszikus futóból életstílusú” tornacipő megőrzi ugyanazt a minőséget, amelyet sok futó megszeretett. Ez egy jó ár-érték arányú vásárlás, amely része lehet a cipőkultúrának.

Előnyök:

 • Stabil
 • Könnyen formázható
 • Kényelmes, kemény, de puha középtalp
 • Tartós
 • Retro hangulat
 • Klasszikus megjelenés
 • Remek ár-érték arányú
 • Könnyűsúlyú
 • Légáteresztő

Hátrányok:

 • Keskeny
 • Kidörzsölheti a lábunkat, ha állandóan ezt a sneakert viseljük.

Törekvés a környezettudatosságra 

A kutatások szerint a New Balance környezeti besorolása „nem elég jó”. Néhány termékhez környezetbarát anyagot használnak, beleértve a biopamutot. Nincs bizonyíték arra, hogy vízcsökkentési kezdeményezéseket hajt végre az ellátási láncában. Arra sem, hogy az ellátási láncban megakadályozza az erdőirtást, vagy hogy ellátási csatornáknál megújuló energiát venne igénybe, hogy csökkentse az éghajlatra gyakorolt hatását. A pandémia ideje alatt viszont olyan irányelvet tett közzé a vállalat, amely az ellátási láncban lévő beszállítókat és munkavállalókat védi a koronavírus hatásaitól. A termékek gyártásában bőrt, gyapjút, pehelyt és egzotikus állatszőrt alkalmaznak.

A jövőben a New Balance azon dolgozik, hogy a minősítés mellett jobban odafigyeljen a környezetre és fenntartható anyagokból készüljenek a sportcipők, hiszen ezen törekvés jelenleg nem trend, hanem elvárás.

Kinek érdemes megvennie a New Balance 530-at?

A futástól az életmódig a New Balance 530-as remek választás lehet. Érdemes megvásárolni ezt a retro New Balance tornacipőt, ha:

 • Megfizethető technológiájú NB sziluettet keresünk
 • Klasszikus megjelenésű és retro hangulatú New Balance cipőt szeretnénk
 • Olyan mindennapi sneakert keresünk, amely egy futócipő kényelmét szolgálja

Az online üzletekben a New Balance hatalmas árukínálata között válogathatunk kedvünkre, vagy a gyártó hivatalos honlapján böngészhetünk az új kollekcióról.

Nyitókép: Shutterstock