szerum uvegcse pipetta

Miért kell a bőrünknek a niacinamid?

Új legjobb barátunk az arcápolásban a niacinamid, mely erősíti a bőrünk védekezőképességét és felveszi a harcot a tág pórusok és a pattanások ellen. Azt is megmutatjuk, milyen termékekben keressük ezt az összetevőt.


Először is, szóljunk pár szót a használatáról.

Helyileg alkalmazva észrevehető eredményeket tud produkálni, amelyek a rugalmasabb bőrtől a sötét foltok csökkenéséig, valamint a mérsékelt olajtermelésig terjednek. Leginkább olyan szérumokban lehet megtalálni, amiket a hidratáló krémek használata előtt kell felvinni a bőrre. Valószínűleg több összetevős termékek dobozán feltüntetve is találkozhatunk vele, de sokkal erősebb hatást érhetünk el, ha önmagában, szérum formájában alkalmazzuk.

Használhatjuk reggel és este is, viszont ha valamilyen irritációt tapasztalunk használata után, akkor érdemes csökkenteni az adagot, vagy a gyengédebb hatásért a hidratálónkba keverve felkenni. Mivel jól alkalmazkodik egyéb bőrápoló termékekhez, így gond nélkül be lehet építeni a napi szépségápolási rutinba, nem számít, milyen más termékeket használunk még mellette.

Rendszeres használatának előnyei:

  • Erősíti a bőr védőfunkcióit, azaz segít megelőzni, hogy egyéb irritáló szerek (mint akár az arctisztítónk) rombolják a bőr minőségét, tapintását.
  • Fokozza a keratintermelést, ezzel javítja bőrünk feszességét és gyógyulási képességét.
  • Szűkíti a pórusokat, ezáltal javítja a bőr felületi textúráját és tisztaságát.
  • Szabályozza a faggyúmirigyek túltermelését, ezáltal kevésbé zsírosodik a bőr.
  • Bizonyítottan csökkenti a gyulladást, segít eltüntetni még a súlyos akné vagy ekcéma nyomait is.
  • Halványítja a pigmentfoltokat.

Milyen termékekben keressük?

The Ordinary 100% Niacinamide Powder \u00e1pol\u00f3ja

Fotó: Tinamu

Por formájában gazdaságosabb, és egyéni preferenciánknak megfelelően személyre szabhatjuk a használatát: The Ordinary 100% Niacinamide Powder.

PAULA'S CHOICE niacinamide tartalm\u00fa boostere10% Niacinamide Booster

Fotó: Skinsmart

A PAULA'S CHOICE niacinamidtartalmú boosterét önmagában is felkenhetjük és egyéb szérumhoz, hidratálóhoz is keverhetjük.

VIS VIVA sz\u00e9ruma

Fotó: Neilacare

A VIS VIVA szérumát bolgár rózsavízzel illatosították, könnyű állagának köszönhetően akár smink alá is használhatjuk.